Νίκη και πρόκριση του Ολυμπιακού

Νίκη και πρόκριση του Ολυμπιακού

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νίκη που θα του εξασφάλιζε και μαθηματικά την πρόκριση στο φάιναλ 8 του Τσάμπιονς Λιγκ του πόλο ήθελε ο Ολυμπιακός, αλλά οι παίκτες του δεν αρκέστηκαν σε αυτό. Εκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στο Αννόβερο (17-7) και πήραν το «εισιτήριο» για την οκτάδα, δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης (τα οκτάλεπτα: 6-0, 4-2, 2-3, 5-2).

Η αναμέτρηση άρχισε με τον ιδανικότερο τρόπο για την ελληνική ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι», παίζοντας μπροστά στους φίλαθλούς τους, ήταν εντυπωσιακοί. Προηγήθηκαν με τους Φουντούλη και Μουρίκη, ενώ οι Γούνας, Δερβίσης και Γενηδουνιάς (δύο γκολ) ανέβασαν το σκορ σε 6-0 πριν ολοκληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο.

Το Αννόβερο, για να δει την μπάλα στα δίχτυα του αντιπάλου του, χρειάστηκε να περιμένει το δεύτερο οκτάλεπτο. Με τον Τσόρουσιτς μείωσε σε 6-1, για να «απαντήσει» γρήγορα με ένα ωραίο τέρμα ο Γενηδουνιάς. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ήταν όμως οι πρωταγωνιστές, και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 10-2.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στη συνέχεια. Η ομάδα του Ολυμπιακού μπήκε στην πισίνα με τον Μανώλη Ζερδεβά να κάνει ντεμπούτο με το σκουφάκι των «Πειραιωτών». Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πλησιάσουν τους οικοδεσπότες αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν τους άφησαν περιθώρια. Οταν ολοκληρώθηκε το τρίτο οκτάλεπτο, ο πίνακας έδειχνε 12-4, με τον Ολυμπιακό να έχει και δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, και παρόλο που η νίκη είχε κριθεί, οι πολίστες του Θοδωρή Βλάχου έδειχναν σαν να θέλουν να στείλουν μήνυμα στους αντιπάλους τους στο φάιναλ 8 (η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου στο Αννόβερο) και διεύρυναν περισσότερο το σκορ.

Ολυμπιακος: Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 5, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Ομπράντοβιτς 2, Ζερδεβάς.

Αννοβερο: Σένκελ, Τσόρουσιτς 2, Μογκ, Ρεάλ, Μπργκούλιαν 3, Ράντοβιτς, Γιόκιτς, Πρέους, Τσούτζε, Εστράνι 1, Ζετς 1, Βίνκελχορστ, Γκόετζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή