Πόλο: Εκτος σερί τίτλος για τον Ολυμπιακό

Πόλο: Εκτος σερί τίτλος για τον Ολυμπιακό

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος κατέκτησε για 6η συνεχόμενη χρονιά η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν τη Βουλιαγμένη με 7-5 (οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 2-1, 2-1), και έβαλαν στην τροπαιοθήκη τους το 10ο τρόπαιο. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από την αποβολή της προπονήτριας του ΝΟΒ, Αλεξίας Καμμένου, 1,5 λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης το παιχνίδι ήταν νευρικό, γεμάτο δύναμη, ένταση, πάθος, «σκληρές» άμυνες και στα ίσα και στην παίκτρια λιγότερη, ενώ πολλά ήταν τα λάθη σε πάσες και επιθετικές επιλογές. Για ακόμη μία φορά πολύ καλές ήταν και οι δύο τερματοφύλακες.

Μέχρι και δύο λεπτά προ της λήξης, το πιο οφθαλμοφανές λάθος της διαιτησίας των κ. Σταυρίδη και Μπουδραμή έγινε στο σπριντ του τέταρτου οκτάλεπτου, όταν ο κ. Σταυρίδης έριξε την μπάλα πιο κοντά στην παίκτρια του Ολυμπιακού. Ομως, περίπου 2΄ πριν από το τέλος, με το σκορ 6-5, συνέβη κάτι που ξεσήκωσε τους ανθρώπους της Βουλιαγμένης και πιθανότατα άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο κ. Σταυρίδης ζήτησε από την Μυριοκεφαλιτάκη του Ολυμπιακού να φορέσει το σκουφάκι της, που κρεμόταν στον λαιμό της. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, κ. Παυλίδης, την αντικατέστησε με την Ασημάκη. Η κατοχή της μπάλας, όμως, ήταν για τον ΝΟΒ. Συνεπώς, δεν επιτρεπόταν αλλαγή. Αρα, έγινε αντικανονική είσοδος και έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι.

Στο καθαρά αγωνιστικό τομέα, ο Ολυμπιακός ήταν λίγο καλύτερος, σε ένα παιχνίδι δύο πολύ μεγάλων ομάδων, σε διεθνές επίπεδο. Η αναμέτρηση δεν θα μείνει στη μνήμη μας για το ποιοτικό πόλο, αλλά για τη δύναμη, το πάθος και τη φάση του 30ού λεπτού. Ο ΝΟΒ στάθηκε ανίκανος να σημειώσει γκολ στην παίκτρια παραπάνω, αφού είχε 0/8 προσπάθειες. Ο Ολυμπιακός πήγε καλύτερα με 2/9, τυπικά, αλλά το τελευταίο του γκολ μπορεί στατιστικά να μην υπολογίζεται στην παραπάνω, όμως, κατ’ ουσίαν, τέτοιο ήταν, γιατί δεν είχε προλάβει να στηθεί η άμυνα του ΝΟΒ μετά την είσοδο της παίκτριάς του. «Είναι ιδανικό φινάλε για κάθε αθλητή. Είμαι περήφανη που έχω αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και έχω κατακτήσει σχεδόν τα πάντα», δήλωσε η Φιλιά Μανωλιουδάκη, που ήταν ο τελευταίος της αγώνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή