Aνετη νίκη της εθνικής πόλο με 17-10 επί της Γεωργίας

Aνετη νίκη της εθνικής πόλο με 17-10 επί της Γεωργίας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες η εθνική ομάδα των ανδρών πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη. Οι διεθνείς μας επικράτησαν της Γεωργίας με 17-10 (5-1, 6-1, 2-4, 4-4). Αύριο θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία.

Η νίκη επί της Γεωργίας έδωσε στην εθνική ανδρών το πρώτο από τα δύο νικηφόρα αποτελέσματα που χρειάζεται για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του ομίλου της, ώστε να αντιμετωπίσει αντίπαλο μικρότερης δυναμικότητας στα χιαστί παιχνίδια από τα οποία θα κριθεί η πρόκριση στους προημιτελικούς.

Οι πολίστες μας από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Γεωργία έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Προηγήθηκαν με 5-1, στο ημίχρονο, η διαφορά εκτοξεύθηκε σε 11-2, και ύστερα ήρθε η σειρά του ομοσπονδιακού προπονητή Θοδωρή Βλάχου να αρχίσει τα… πειράματα.

Δοκίμασε νέα σχήματα, και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε νέους παίκτες, καθώς και στους δύο τερματοφύλακες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Γεωργία να μειώσει σε 6-12 στο τρίτο οκτάλεπτο, και στο τέταρτο το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 10-17. «Αγωνιστήκαμε με όρεξη, ρυθμό, διάθεση και καλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω. Στα δύο πρώτα οκτάλεπτα κυριαρχήσαμε. Θα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και τους Γάλλους, ενώ στο μυαλό μας ήδη βρίσκονται τα χιαστί παιχνίδια», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος.

Η σύνθεση της εθνικής: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου, Δερβίσης 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης.

Μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, την Ουγγαρία, θα αντιμετωπίσει σήμερα (18.00) η εθνική ομάδα των γυναικών. Οι διεθνείς μας έχουν «κλειδώσει» την τρίτη θέση στον όμιλό τους και, παράλληλα, εξασφαλίσει την πρόκριση στους προημιτελικούς. Μένουν τα δύο παιχνίδια με τις παραδοσιακές δυνάμεις της ευρωπαϊκής γυναικείας υδατοσφαίρισης, την Ουγγαρία και τη Ρωσία. Η Ουγγαρία έχει κατακτήσει διακρίσεις σε 13 από τις 17 διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η Ρωσία έχει να βρεθεί σε ημιτελική φάση από το 2014, αλλά συγκαταλέγεται στις «μεγάλες δυνάμεις» του πόλο. Οι αθλήτριες του Γιώργου Μορφέση φιλοδοξούν να κατακτήσουν την καλύτερη δυνατή θέση στον Α΄ όμιλο ώστε να έχουν μία καλή κλήρωση στους προημιτελικούς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή