Μεγάλες απουσίες, μεγάλες προοπτικές

Μεγάλες απουσίες, μεγάλες προοπτικές

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απουσία θεατών και η παγερή εικόνα των άδειων εξεδρών, καθώς και η δεκάδα των ηχηρών απουσιών των σταρ του παγκοσμίου τένις, χαρακτηρίζουν το φετινό τουρνουά US Open που θα αρχίσει μεθαύριο στη Νέα Υόρκη και θα είναι πολύ διαφορετικό από την ιστορική διοργάνωση των ΗΠΑ. Οι θύρες του μεγαλοπρεπούς σταδίου Αrthur Ashe θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό και οι οικονομικές απώλειες των Νεοϋορκέζων διοργανωτών έχει υπολογιστεί ότι θα φτάσει το ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ σε ισχύ είναι τα 45 τηλεοπτικά συμβόλαια για τη μετάδοση των αγώνων. Οι φόβοι προσβολής από τον δεύτερο κύμα του κορονοϊού απέτρεψαν κορυφαία ονόματα να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα μειώσουν την αίγλη της διοργάνωσης. Η ηχηρότερη απουσία, όμως, δεν προκλήθηκε λόγω του κορωνοϊού, αλλά εξαιτίας τραυματισμού. Ο πεντάκις πρωταθλητής του US Open Ρότζερ Φέντερερ είναι στην πρώτη θέση του απουσιολογίου και ακολουθεί ο «αιώνιος» αντίπαλός του, Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ. Η τετράδα των ανδρικών απουσιών συμπληρώνεται από τον Σταν Βαβρίνκα και τον Νικ Κύργιο.

Η ιστορία του τουρνουά θα γραφτεί από τους παρόντες και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα δώσει το «παρών» για τη διεκδίκηση του τίτλου. Στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ντάμιρ Ντζουμούρ. Ισχυρές προοπτικές διάκρισης έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς που θα παίξει στον πρώτο γύρο με τον Ισπανό Αλμπέρτ Ράμος (41).

Στο τουρνουά γυναικών, η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ελβετίδα Στέφανι Βόγκελε (113), ενώ, αν πάει καλά, θα αντιμετωπίσει εκτός απροόπτου ξανά τη Σερίνα Ουίλιαμς στον 4ο γύρο. Μεγάλες απούσες θα είναι η Αυστραλή Ασλεϊ Μπάρτι που βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και οι Αντρέσκου, Χάλεπ, Σβιτολίνα, Μπέρτενς και Γουάνγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή