Προελαύνει ο Φέντερερ, γκρίνια από Ναδάλ

Προελαύνει ο Φέντερερ, γκρίνια από Ναδάλ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρότζερ Φέντερερ από τα «παλιά» απολαμβάνουν οι φίλοι του τένις στο Αυστραλιανό όπεν. Στα κορτ με σκληρή επιφάνεια της Μελβούρνης, ο Ελβετός τενίστας πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση τους τελευταίους 18 μήνες. Συγκεκριμένα, στον αγώνα του 4ου γύρου με αντίπαλο τον Τσόνγκα έπαιξε εκπληκτικό τένις και επικράτησε με 3-0 σετ (6-3, 7-5, 6-4), σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον προημιτελικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αντι Μάρεϊ.

«Eπαιξα πολύ καλά. Απέναντι στον Τζο πρέπει πάντα να προσφέρεις το καλύτερό σου τένις. Εκανα ένα πολύ σταθερό παιχνίδι», δήλωσε ο 32χρονος Ελβετός μετά τη νίκη του επί του 25χρονου Γάλλου, που βρίσκεται στη 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Σχετικά με τον επόμενο αγώνα με αντίπαλο τον Μάρεϊ, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει πέρυσι στην «τετράδα» χάνοντας τη νίκη στο 5ο σετ, ο Φέντερερ τόνισε: «Είχαμε πολύ καλό παιχνίδι πέρυσι. Προερχόμουν από 5 σετ. Ανυπομονώ να συναντήσω τον Αντι. Πάντα έχουμε καλά παιχνίδια μεταξύ μας».

Να σημειωθεί πως ο Μάρεϊ χρειάστηκε να παίξει τέσσερα σετ για να κάμψει την αντίσταση του 33χρονου Γάλλου Στεφάν Ρομπέρ με 6-1, 6-2, 6-7, 6-2 για να προκριθεί στον προημιτελικό γύρο. Ο Σκωτσέζος βρίσκεται για πέμπτη χρονιά στη σειρά στους «8» του Αυστραλιανού όπεν.

Το νούμερο 1 στον κόσμο, ο Ραφαέλ Ναδάλ, έπαιξε τρία «γεμάτα» σετ με τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι (7-6, 7-5, 7-6) για να περάσει στην προημιτελική φάση. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος νίκησε τον Ισπανό Αγκούτ με 3-1 σετ (6-3, 3-6, 6-2, 6-4). Διαιτητής στον αγώνα του με τον Νισικόρι ήταν η Εύα Ασδεράκη, η οποία τον χρέωσε με δύο παρατηρήσεις για καθυστέρηση στο σερβίς. «Ξέρω ότι έχω καλή συγκέντρωση και αυτοέλεγχο. Ξέρω τους κανονισμούς, αλλά μερικές φορές ο χρόνος είναι λίγος. Η διαιτητής εφήρμοσε τον κανονισμό. Εγώ το σέβομαι, αν και δεν ήμουν πολύ χαρούμενος με αυτή την απόφαση», διευκρίνισε ο Ναδάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή