Συγκινημένος ο Λευτέρης Πετρούνιας κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου: «Παίρνω δύναμη από τις κόρες μου»

Συγκινημένος ο Λευτέρης Πετρούνιας κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου: «Παίρνω δύναμη από τις κόρες μου»

Οι πρώτες δηλώσεις του «Άρχοντα των Κρίκων» μετά το ιστορικό κατόρθωμα των έξι χρυσών μεταλλίων στην ίδια οργάνωση

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας κατά την τελετή απονομής του έκτου χρυσού μεταλλίου που κατακτά σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο Μόναχο.

Όπως είπε ύστερα, εκείνη την ώρα «λύγισε» γιατί σκέφτηκε ότι τον βλέπουν τα κορίτσια του. Εξάλλου, ήταν μια νίκη έπειτα από μια δύσκολη για τον ίδιο χρονιά τόσο για ιατρικούς (πριν 10 μήνες υπεβλήθη σε χειρουργείο) όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

«Πρόλαβα τελευταία στιγμή σε σχέση με τα δικά μου δεδομένα», ανέφερε με νόημα στην ΕΡΤ για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια. Θυμήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα όπου «έκανα το πρόγραμμα της ζωής του», αλλά και τον τραυματισμό του με το που έφτασε στο Τόκυο λίγο πριν αγωνιστεί.

Nωρίτερα, μετά το περάς του αγώνα, ο Πετρούνιας δήλωσε στην κάμερα της οργάνωσης ότι αισθάνεται πολύ χαρούμενος και ότι «παίρνω δύναμη από τα δύο μωρά μου που με παρακολουθούν». «Αγαπώ τους κύκλους, αγαπώ την ενόργανη γυμναστική», τόνισε.

Ο «Άρχοντας των Κρίκων» χαρακτήρισε ξεχωριστό αυτό το μετάλλιο τόσο επειδή είναι το έκτο στην ίδια οργάνωση, όσο και επειδή έρχεται μετά από το δεύτερο χειρουργείο μέσα σε τρία χρόνια, αλλά κυρίως επειδή τον έβλεπαν οι δύο μικρές του κόρες.

Αναφορικά με τον σημερινό αγώνα, ο Πετρούνιας σημείωσε ότι οι τέσσερις πρώτοι αθλητές ήταν όλοι πολύ κοντά και εκτός από έναν, ήταν όλοι τους μικρότεροι. «Έκανα ένα μικρό βήμα, αν έκανα μεγαλύτερο ίσως ήμουν δεύτερος. Θέλει εμπειρία και αυτοπεποίθηση», σημείωσε.

Για το πρόγραμμά του που συγκέντρωσε 15.133 βαθμούς, ανέφερε ότι άλλαξε τη ρουτίνα του για πρώτη φορά από το 2014 και πλέον έχει φτιάξει μια φόρμα την οποία διορθώνει καθημερινά. Η δυσκολία του προγράμματός του μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τον αντίπαλο και την κατάσταση του ίδιου, ενώ θα ενισχύεται με τον χρόνο.

Με τη νίκη αυτή, ο Λευτέρης Πετρούνιας μπαίνει με το «δεξί» στον δρόμο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. «Μέχρι το 2024 μπορώ να κερδίζω στα ευρωπαϊκά, μεσολαβεί και το Παγκόσμιο που και αυτό μπορώ να κερδίσω. Έχω βλέψεις για το Παρίσι, κανένας αθλητής δεν στοχεύει απλά στη δεύτερη και την τρίτη θέση», είπε για τους στόχους τους για τις επόμενες χρονιές και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει πριν κλείσει την καριέρα του.

Προς το παρόν, ο Έλληνας πρωταθλητής προσβλέπει σε λίγη ξεκούραση, καθώς δεν είχε κάτσει «ούτε μια μέρα» μέχρι σήμερα.

«Έχω δώσει και την ψυχή μου, θέλω να το πάρω πιο ελαφριά, να κάνω γυμναστική και για εμένα. Τώρα θέλω να πάρω τα κορίτσια μου αγκαλιά, να ηρεμήσω, να φάω – γιατί δεν έχω φάει καλά αυτή την εβδομάδα – και να πιω μια μπίρα», κατέληξε.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή