Σπουδαία πρόκριση για Βουλιαγμένη

Σπουδαία πρόκριση για Βουλιαγμένη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόκριση για 6η φορά τα τελευταία επτά χρόνια σε «φάιναλ φορ» της Ευρωλίγκας εξασφάλισε η γυναικεία ομάδα της Βουλιαγμένης. Νίκησε, στο κολυμβητήριο του Πειραιά, τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι με 14-13 (4-5, 2-4, 5-2, 3-2) και στην τετράδα θα βρει την ισπανική Σαμπαντέλ που επικράτησε του Ολυμπιακού με 8-6 (3-2, 2-0, 3-2, 0-2). Οι «ερυθρόλευκες» θα συνεχίσουν στο κύπελλο «Λεν».

Στην αναμέτρηση της Βουλιαγμένης με τη ρωσική ομάδα, η Ελενα Ξενάκη πέτυχε το τελευταίο γκολ σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο και θεαματικό αγώνα. Μέχρι τότε, όμως, οι Ελληνίδες δυσκολεύτηκαν να υποτάξουν τις Ρωσίδες.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, εξαιτίας της κακής άμυνας της Βουλιαγμένης, η Κίνεφ Κίρισι προηγήθηκε με δύο γκολ. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενες πέρασαν μπροστά, ακόμη, και με τρία γκολ (8-5, 9-6). Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, το γκολ της Κρίμερ (10-6) έφερε σε δύσκολη θέση την ελληνική ομάδα, αλλά στο επόμενο τρίλεπτο η Βουλιαγμένη κατάφερε να ισοφαρίσει. Η Κίνεφ προηγήθηκε με 11-10, αλλά γρήγορα ήρθε η απάντηση από τη Βασιλική Διαμαντοπούλου.

Στην τέταρτη περίοδο, η αγωνία κορυφώθηκε. Οι Χριστίνα Τσουκαλά και Τίνα Κοντογιάννη βοήθησαν την ομάδα τους να περάσει στη θέση του «οδηγού», αλλά η Κίνεφ έκανε το 13-13 και η «λύτρωση» για τον σύλλογο του Λαιμού ήρθε από την Ελενα Ξενάκη. «Παίξαμε με πάθος και το θέλαμε πολύ. Εχουμε δουλέψει πολύ γι’ αυτό και το αξίζαμε. Στην αρχή του αγώνα είναι αλήθεια ότι δεν ήμασταν καλές, κάναμε πολλά εύκολα λάθη, όμως στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Αλλάξαμε την άμυνα στον παίκτη λιγότερο, παίξαμε πιο κλειστά και φθάσαμε στην νίκη-πρόκριση», δήλωσε η αθλήτρια, ενώ ο προπονητής Κώστας Δήμου πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε καλά, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις η ουσία μετράει και η Βουλιαγμένη για μία ακόμα φορά ήταν συνεπής στο ραντεβού της στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης».

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, δεν κατάφερε να νικήσει ούτε στην Ισπανία την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2013. Η Σαμπαντέλ διπλασίασε τις νίκες της και πήρε εύκολα το «εισιτήριο» για τους «4».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή