Το 1-0 στους τελικούς έκανε ο ΝΟΒ

Το 1-0 στους τελικούς έκανε ο ΝΟΒ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση ακόμη ενός τρόπαιου έκανε η γυναικεία ομάδα της Βουλιαγμένης. Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος επικράτησε με 7-6 (3-0, 0-3, 3-1, 1-2) του Ολυμπιακού, στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες, αύριο, στο «Παπαστράτειο» (20.00).

Καθοριστικό ρόλο στη σημερινή αναμέτρηση έπαιξαν οι άμυνες των δύο ομάδων. Τα κορίτσια της Βουλιαγμένης, στο πρώτο οκτάλεπτο, πέτυχαν ένα σερί 3-0, κάτι που αποτέλεσε σημαντική «προίκα» για τη συνέχεια του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός, με πρωταγωνίστρια την Αλκηστη Αβραμίδου, απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Η συνέχεια εξελίχθηκε με δυνατές «μονομαχίες» μπροστά από τις εστίες των δύο αντιπάλων και με τη Βουλιαγμένη να υπερισχύει στην τρίτη περίοδο.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, οι αθλήτριες του Χάρη Παυλίδη προσπάθησαν να περάσουν μπροστά πετυχαίνοντας, μάλιστα και δύο θεαματικά γκολ (η Μαργαρίτα Πλευρίτου έκανε το 5-6 με γυριστό σουτ από τα δύο μέτρα) αλλά η σταθερότητα της Ελενας Κούβδου και το γκολ της Εύης Τετζαλίδου από τα οκτώ μέτρα έδωσαν τη νίκη και το προβάδισμα για τον τίτλο στην ομάδα της Βουλιαγμένης.

«Περιμέναμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Κάναμε το 1-0 και το Σάββατο στον Πειραιά πιστεύω ότι θα διεξαχθεί ένα πιο σκληρό παιχνίδι και ο Ολυμπιακός θα είναι πιο δυνατός», δήλωσε ο προπονητής της Βουλιαγμένης, Κώστας Δήμου, ενώ ο Χάρης Παυλίδης τόνισε: «Είχαμε άγχος αλλά στην έδρα μας θα είμαστε καλύτεροι». Και οι δύο προπονητές αντίκρισαν από μία κίτρινη κάρτα.

Τα γκολ: Βουλιαγμένη: Γερόλυμου 4, Ρουμπέση 1, Κοντογιάννη 1, Ασημάκη 1. Ολυμπιακός: Αβραμίδου 2, Μπούικα 2, Μ. Πλευρίτου 1, Τετζαλίδου 1.

• Για τις θέσεις 3-4 του πρωταθλήματος, ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει σήμερα τη Γλυφάδα στο Εθνικό Κολυμβητήριο της Λάρισας (14.00). Το παιχνίδι ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί χθες στο Ποσειδώνιο της Θεσσαλονίκης αλλά μετά το πρόβλημα που προέκυψε με την άδεια του χώρου η αναμέτρηση αναβλήθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή