Επιστολή των 11 πολιστών στον υφυπουργό Αθλητισμού

Επιστολή των 11 πολιστών στον υφυπουργό Αθλητισμού

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μακριά από τις προπονήσεις της εθνικής ομάδας πόλο εξακολουθούν να βρίσκονται οι κορυφαίοι πολίστες μας, ύστερα από την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τη διοίκηση της ομοσπονδίας. Χθες, οι 11 αθλητές έστειλαν επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό. Ζητούν ραντεβού προκειμένου να δοθεί μία λύση διότι, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, ο πρόεδρος της ΚΟΕ αρνείται να τους μιλήσει. Στο μεταξύ, ο 24χρονος Νίκος Κουλιεράκης ενημέρωσε τον ομοσπονδιακό προπονητή ότι δεν θα πάρει μέρος στην προετοιμασία της εθνικής προκειμένου να στηρίξει τους συμπαίκτες του.

Ολα άρχισαν όταν οι διεθνείς ζήτησαν να μάθουν το ύψος των οδοιπορικών τους. «Το πρόγραμμα της προετοιμασίας απαιτεί διπλές προπονήσεις 5-6 ωρών ημερησίως επί 75 ημέρες, στις οποίες πρέπει επιπλέον να υπολογιστούν ο χρόνος και τα έξοδα των μετακινήσεων», αναφέρουν στην επιστολή τους. Οι αθλητές δεν πήραν απάντηση από την ηγεσία της ΚΟΕ. «Ζητήσαμε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε λύση, όμως το αίτημά μας απορρίφθηκε», τονίζουν.

Οι 11 πολίστες έχουν αγωνιστεί δεκάδες φορές με το εθνόσημο και, χάρη σε κάποιους από αυτούς το ελληνικό πόλο συγκαταλέγεται στα κορυφαία του κόσμου. Ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν για άλλη μία φορά την εθνική. «Είμαστε πρόθυμοι να θέσουμε τους εαυτούς μας στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή τέσσερις εβδομάδες πριν από την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων (μέγιστο διάστημα που μπορούμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά εξ ιδίων χρημάτων) μην έχοντας καμία οικονομική απαίτηση από την ομοσπονδία και αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου τα προσωπικά μας έξοδα», υπογραμμίζουν.

Τους λόγους που τον ώθησαν να στηρίξει τους συναθλητές του αναφέρει σε ανακοίνωσή του και ο Νίκος Κουλιεράκης: «Με τα ελληνικά χρώματα πρέπει να μπορούν να αγωνίζονται απρόσκοπτα οι καλύτεροι των αθλητών, με μοναδική επιδίωξη την εθνική υπερηφάνεια. Αυτή τη στόχευση έχει και η δική μου αλληλέγγυα στάση του να μην ανταποκριθώ στην τιμητική για εμένα κλήση για την προετοιμασία της Εθνικής». Τη βοήθεια του κ. Ανδριανού για να βρεθεί μία λύση ζήτησε και ο πρώην προπονητής της εθνικής, Γιάννης Γιαννουρής.

• Η Βουλιαγμένη νίκησε τον Ολυμπιακό με 10-7 (3-3, 4-1, 2-2, 1-1) και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Α1 γυναικών. Η επόμενη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 23/5.

Σπυριδουλα Σπανεα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή