Ηττα στην πρεμιέρα της Εθνικής

Ηττα στην πρεμιέρα της Εθνικής

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το… αριστερό ξεκίνησε η προσπάθεια της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που άρχισε χθες στη Βουδαπέστη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε από το Μαυροβούνιο με 11-6 (1-1, 2-5, 4-8, 6-11). Σήμερα θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία (12.30, ΝΕΡΙΤsports).

Πριν από ένα χρόνο, οι διεθνείς μας είχαν πιάσει στον… ύπνο τους έμπειρους Μαυροβούνιους και τους νίκησαν με 6-4 στο εναρκτήριο παιχνίδι του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Χθες, οι αντίπαλοί μας δεν επέτρεψαν να συμβεί κάτι αντίστοιχο. Στο α΄ οκτάλεπτο (1-1) «διάβασαν» την εθνική ομάδα και η συνέχεια εξελίχθηκε εντελώς διαφορετικά. Η β΄ περίοδος ήταν καθοριστική. Στα τελευταία 3΄, οι Μαυροβούνιοι μετέτρεψαν το 2-2 σε 5-2 και πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Οι παίκτες του Πέροβιτς απέδειξαν ότι αποτελούν το φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης στον Α΄ όμιλο και την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έφτασαν να έχουν ποσοστό ευστοχίας 50% (10/20 σουτ).

Η εθνική ομάδα μετέβη στη Βουδαπέστη μόλις 24 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Τώρα για να πλασαριστεί σε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου και να διεκδικήσει την είσοδο στους ημιτελικούς χρειάζεται να πετύχει μία σειρά από νίκες. Η αρχή πρέπει να γίνει αύριο απέναντι στην άπειρη Γεωργία, ενώ ακολουθούν οι αγώνες με τη Ρωσία (17/7), τη Ρουμανία (19/7) και την Ιταλία (21/7). Η Γεωργία έχασε χθες από τη Ρουμανία με 6-11.

Με τα γαλανόλευκα αγωνίστηκαν: Τσαλκάνης, Μυλωνάκης, Δερβίσης, Τίγκας 1, Γιάννης Φουντούλης 2, Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος.

• Για τη Βουδαπέστη θα αναχωρήσει σήμερα και η εθνική γυναικών, ελάχιστες ώρες πριν από την έναρξη του πρώτου της αγώνα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στην αποστολή μετέχουν οι πολίστριες: Ελενα Κούβδου, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αλκηστη Αβραμίδου, Αντιγόνη Ρουμπέση, Χριστίνα Τσουκαλά, Ελευθερία Πλευρίτου, Ιωάννα Χαραλαμπίδη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Στεφανία Χαραλαμπίδη, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Αλκηστη Μπενέκου.

Η Εθνική μας μετέχει στον Α΄ όμιλο και θα αντιμετωπίσει τη Βρετανία (13.00), την Ουγγαρία (17.30) και την Ολλανδία (14.30). Στον Β΄ όμιλο θα αγωνιστούν οι Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία και Ισπανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή