Εύκολη επικράτηση επί της Γεωργίας

Εύκολη επικράτηση επί της Γεωργίας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φουντούλη, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών νίκησε τη Γεωργία με 15-6 (4-1, 6-1, 3-3, 2-1) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Αύριο, οι διεθνείς θα αντιμετωπίσουν τη Ρωσία και χρειάζονται τη νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ήττα στην πρεμιέρα από το Μαυροβούνιο είχε πεισμώσει τους παίκτες της Εθνικής και στη χθεσινή αναμέτρηση με τη σαφώς κατώτερη Γεωργία η ομάδα έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Οι διεθνείς δεν δυσκολεύτηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, ενώ οι Γεωργιανοί περιορίστηκαν σε… ρόλο θεατή.

Ο «εκτελεστής» της Γεωργίας ήταν ο Γιώργος Φουντούλης. Ο κορυφαίος σκόρερ της Α1, τα τρία τελευταία χρόνια, πέτυχε έξι γκολ σε επτά προσπάθειες. Ετσι έφτασε τα οκτώ στη διοργάνωση της Βουδαπέστης και τα 217 στις 183 συμμετοχές του στην Εθνική. «Το σημαντικό είναι ότι επανήλθαμε στις νίκες μετά την ήττα από το Μαυροβούνιο και ότι η ομάδα έδειξε το καλό της πρόσωπο. Μας πλήγωσε η ήττα, γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μας δουλεύαμε έχοντας στο μυαλό μας πώς θα κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Πλέον, στόχος μας είναι η είσοδος στην εξάδα και νομίζω πως παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε και θα βρίσκουμε τον ρυθμό μας. Διαθέτουμε καλύτερο σύνολο από τη Ρωσία, δεν πρέπει όμως να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας», δήλωσε ο 26χρονος περιφερειακός.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Κεχαγιάς είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους πολίστες. Η εθνική ομάδα πέτυχε 15/25 σουτ, ενώ η Γεωργία περιορίστηκε σε 6/22.

Ελλάς: Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Τίγκας, Γιάννης Φουντούλης 6, Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης, Δελακάς 2, Μουρίκης, Κολόμβος 2, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, το Μαυροβούνιο υπερίσχυσε της Ρωσίας με 15-7 (5-1, 3-2, 4-2, 3-2).

• Το 13ο «ταξίδι» της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει σήμερα η εθνική ομάδα των γυναικών. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση αντιμετωπίζουν τη Μ. Βρετανία (14.00) σε έναν αγώνα που χρειάζεται προσοχή. «Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε διαφορετικά. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας. Σε αυτόν τον όμιλο μπορείς να έρθεις από πρώτος μέχρι τρίτος», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποτελείται από νέα ταλαντούχα κορίτσια. Στις τελευταίες δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι «γοργόνες» μας είχαν κατακτήσει ασημένια μετάλλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή