Μεγάλη νίκη πέτυχε η Εθνική πόλο

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Εθνική πόλο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις βάσεις για την πρόκριση στις έξι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης έβαλε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Νίκησε τη Ρωσία με 12-6 (3-1, 3-3, 1-1, 5-1) και θέλει και το θετικό αποτέλεσμα και στο παιχνίδι με τη Ρουμανία (19/7) για να πάρει το «εισιτήριο» για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Σήμερα, οι αθλήτριες του Γιώργου Μορφέση θα παίξουν με την Ουγγαρία (18.30, ΝΕΡΙΤ sports).

Η καλή αντίδραση των Ελλήνων στον παίκτη παραπάνω βοήθησε τους διεθνείς μας να πάρουν τη νίκη. Η ελληνική ομάδα κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να πάρει το προβάδισμα, ενώ οι Ρώσοι έπαιξαν ένα παιχνίδι με πολλή δύναμη, κάτι που τους έφερε και αρκετές ποινές. Στο τέταρτο οκτάλεπτο μέσα στην πισίνα του «Αλφρεντ Χάγιος» υπήρχε μόνο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καθώς η «ρωσική αρκούδα» παραδόθηκε στους πολίστες μας. Οι πολίστες μας είχαν 12/26 προσπάθειες (46,2%) και οι Ρώσοι 6/25 (24%).

«Δεν αξίζαμε τέτοια ήττα από το Μαυροβούνιο και αυτό μας πείσμωσε, κάτι που φάνηκε και στα δύο παιχνίδια με Γεωργία και Ρωσία. Το όπλο μας ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι η άμυνα. Από εκεί ξεκινά το παιχνίδι μας, παίρνουμε ρυθμό και οργανώνουμε τις επιθέσεις μας. Κρατήσαμε τους Ρώσους χαμηλά, στα 6 γκολ, που ήταν και ο σκοπός μας και από κει και πέρα δουλέψαμε καλά τόσο στον παίκτη παραπάνω, όσο και στον παίκτη λιγότερο», δήλωσε ο Κώστας Μουρίκης, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ.

Το Σάββατο οι διεθνείς μας θα πρέπει να νικήσουν τη Ρουμανία ώστε να εξασφαλίσουν, τουλάχιστον, την τρίτη θέση στον όμιλό τους. Οι Ρουμάνοι διαθέτουν έναν από τους καλύτερους φουνταριστούς του κόσμου, τον αριστερόχειρα Κοσμίν Ράντου. Τελευταίος αντίπαλος των παικτών μας για τον Α΄ όμιλο θα είναι η Ιταλία του Αλεσάντρο Καμπάνια, η οποία χθες νίκησε τη Γεωργία με 15-5.

Η σύνθεση στο παιχνίδι με τη Ρωσία: Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Τίγκας, Γιάννης Φουντούλης 1, Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης, Δελακάς 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος 2, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή