«Μάχες» με φόντο τους ημιτελικούς

«Μάχες» με φόντο τους ημιτελικούς

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών απέσπασε για πρώτη φορά θετικό αποτέλεσμα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από την Ιταλία. Στο πρωτάθλημα της Γηραιάς Ηπείρου, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, η ελληνική ομάδα και η ιταλική ήρθαν ισόπαλες με 9-9 (4-2, 0-4, 3-2, 2-1). Οι διεθνείς μας πλασαρίστηκαν στην 3η θέση του Α΄ ομίλου και αύριο, για τους προημιτελικούς, θα αντιμετωπίσουν τη Σερβία διεκδικώντας την είσοδο στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα στο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των γυναικών με το αντίστοιχο της Ιταλίας. Η νικήτρια θα προκριθεί στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Στη χθεσινή αναμέτρηση, οι αθλητές του Σάκη Κεχαγιά προσπάθησαν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, παρόλο που είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αξιοποιώντας, αρχικά, θαυμάσια τον παίκτη παραπάνω, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 4-1 αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική, αφού οι Ιταλοί μείωσαν και με ένα σερί 5-0 πέρασαν μπροστά. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, οι αθλητές του Σάντρο Καμπάνια προηγούνταν με 9-7. Τα γκολ του Βλαχόπουλου και του Γούνα διαμόρφωσαν το τελικό 9-9. Ηταν η πρώτη φορά που η ελληνική ομάδα έφερε ισοπαλία με τους Ιταλούς, οι οποίοι απέναντι στους πολίστες μας έχουν 11 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

«Ηταν ένα παιχνίδι το οποίο νομίζω ότι εξελίχθηκε καλά για εμάς. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει κιόλας. Πήγαν καλά τα πράγματα και κοιτάμε την επόμενη μέρα. Ο αγώνας μάς άφησε γεμάτους συναισθήματα, γεμάτους εικόνες. Παίξαμε στα ίσα μια μεγάλη ομάδα και αυτό αποτελεί πάντα τον βασικό μας στόχο. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν κακές και καλές ομάδες. Εμείς προσέχουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου μας. Πρέπει να στοχεύσουμε στο πώς θα πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα βασιζόμενοι στα προβλήματα της ομάδας που είναι απέναντί μας», δήλωσε ο Σάκης Κεχαγιάς.

Η ελληνική σύνθεση: Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Τίγκας, Φουντούλης Ι., Ποντικέας, Αφρουδάκης Χρ. 2, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 3, Γαλανόπουλος. Η βαθμολογία του ομίλου μας: Μαυροβούνιο 13, Ιταλία 11 και Ελλάς 10 βαθμοί.

Την… αγωνιστική σκυτάλη στο κολυμβητήριο «Αλφρεντ Χάγιος» παραλαμβάνουν σήμερα το απόγευμα (19.00) οι πολίστριές μας. Η Ιταλία ήταν η ομάδα που ήθελαν να αποφύγουν στους χιαστί αγώνες αλλά, τελικά, με αυτή θα παίξουν. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έχασαν από την Ολλανδία με 7-9 και πλασαρίστηκαν την τρίτη θέση του Α΄ ομίλου. Οι Ιταλίδες ηττήθηκαν από τις πρωταθλήτριες κόσμου Ισπανίδες και στον Β΄ όμιλο υπήρξε τριπλή ισοβαθμία στους 6 β. ανάμεσα σε Ιταλίδες, Ρωσίδες και Ισπανίδες. Για την τελική κατάταξη μέτρησαν τα μεταξύ τους αποτελέσματα, με κερδισμένη την Ισπανία, που είχε θετικό πρόσημο στα γκολ (+3), πήρε την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς. Η Ιταλία με -1 ήρθε δεύτερη και θα παίξει με τις διεθνείς μας στους προημιτελικούς, ενώ η Ρωσία (-2) πλασαρίστηκε στην 3η θέση του ομίλου και θα διεκδικήσει το «εισιτήριο» για μια θέση στην τετράδα από την Ουγγαρία. Η Ελλάδα και η Ιταλία είχαν αναμετρηθεί στον τελικό του προηγούμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν. Οι Ιταλίδες είχαν επικρατήσει με 13-10.

Πέρυσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης στη μεταξύ τους κόντρα για είσοδο στους προημιτελικούς, η εθνική ομάδα είχε επικρατήσει 13-12 στα πέναλτι.

• Τρεις άνδρες του Λιμενικού Σώματος χρειάστηκε να επέμβουν για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση πόλο των κοριτσιών (αθλήτριες γεννημένες το 1999) της Βουλιαγμένης με τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι ήταν 11-1 υπέρ της ομάδας του Λαιμού, όταν άρχισαν οι συμπλοκές στις εξέδρες ανάμεσα στους γονείς των αθλητριών. Η αναμέτρηση διεκόπη για μισή ώρα. Για την ιστορία, το παιχνίδι τελείωσε με 14-6.

• Το Καλαμάκι και ο Υδραϊκός πήραν τα «εισιτήρια» για την Α1 ανδρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή