Δύο μάχες για το ελληνικό πόλο

Δύο μάχες για το ελληνικό πόλο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού στην… Ευρώπη έχουν σήμερα οι γυναικείες ομάδες πόλο του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης με έναν κοινό στόχο: να κατακτήσουν δύο «εισιτήρια» για το «φάιναλ φορ» της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκες» βρίσκονται κοντά στην πρόκριση, αλλά οι «αθλήτριες του Λαιμού» πρέπει να κάνουν υπέρβαση.

Η νίκη του Ολυμπιακού, στο Παπαστράτειο, επί της ουγγρικής Ζέντες με 10-6 αποτέλεσε για τις «Πειραιώτισσες» το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου τους. Σήμερα, όμως στις (20.30) θα χρειαστεί να κάνουν και το δεύτερο. Το πλεονέκτημα των τεσσάρων γκολ καθιστούν τις «ερυθρόλευκες» φαβορί για την πρόκριση. Βέβαια, στο σημερινό παιχνίδι, τη Ζέντες θα ενισχύσει και η Μπάρμπαρα Μπούικα, που δεν έπαιξε στον πρώτο αγώνα. Η Μπούικα, πέρυσι, αγωνιζόταν με τον Ολυμπιακό και ήταν η πρώτη σκόρερ. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και το τέρμα θα υπερασπιστεί η Χρυσή Διαμαντοπούλου, η οποία ξεπέρασε τον τραυματισμό της. Τις τελευταίες ημέρες, οι «ερυθρόλευκες» πραγματοποίησαν καμπ προετοιμασίας στη Βουδαπέστη μαζί με την ουγγρική ομάδα Ουίπεστ, η οποία είναι αήττητη στο πρωτάθλημά της.

Η Βουλιαγμένη βρίσκεται στο παγωμένο Κίρισι της Ρωσίας. Σήμερα το απόγευμα (18.00), θα αντιμετωπίσει την Κίνεφ. Στο πρώτο παιχνίδι, στον Λαιμό, οι Ρωσίδες νίκησαν με 10-9. Ετσι, οι αθλήτριες του Κώστα Δήμου, για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στο φετινό «φάιναλ φορ» της Ευρωλίγκας πρέπει να πάρουν τη νίκη με δύο τέρματα διαφορά. Οι ομάδες θεωρούνται ισοδύναμες. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικές και να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία» δήλωσε η Αντιγόνη Ρουμπέση. Η αποστολή της Βουλιαγμένης δεν θεωρείται εύκολη. Βέβαια, η ελληνική ομάδα έχει εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις. Εάν οι αθλήτριές της δεν τα καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση, θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους στους «4» του κυπέλλου Λεν (10-12/4).

Το «φάιναλ φορ» της Ευρωλίγκας (24-26/4) ενδέχεται να διεξαχθεί στη Βουδαπέστη εάν η UVSE προκριθεί στους «τέσσερις». Η ουγγρική ομάδα, στο πρώτο παιχνίδι, υπερίσχυσε της ιταλικής Πάντοβα με 13-7. Η τετράδα της διοργάνωσης θα συμπληρωθεί με τη νικήτρια του παιχνιδιού Σαμπαντέλ – Ιμπέρια. Η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, στον πρώτο αγώνα, αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ιμπέρια με 8-8.

• Στην Ολλανδία θα βρεθεί σήμερα η εθνική εφήβων προκειμένου να πάρει μέρος στους προκριματικούς του αντίστοιχου πρωταθλήματος που θα αρχίσουν αύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή