Αποψη: Παγκόσμια πρωτοτυπία

Αποψη: Παγκόσμια πρωτοτυπία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά είναι τα παράξενα που συμβαίνουν στην ελληνική υδατοσφαίριση (π.χ. στην Α1 ανδρών, γηπεδούχοι αγωνίζονται για διάφορες αιτίες στην έδρα των φιλοξενούμενων, η Α2 ανδρών διεξάγεται σε 12 ημέρες, ανά τρεις συνεχόμενες, ο 2ος της βαθμολογίας της Α1 ανδρών, Εθνικός, δεν μετέσχε στο Κύπελλο – στο οποίο πήραν μέρος μόνο οκτώ ομάδες, αντί 16, επειδή δεν είχε ορισθεί τόπος τέλεσης των τελικών και δεν γνώριζε αν μπορούσε ν’ αντεπεξέλθει στα έξοδα). Ομως αυτό που αποφάσισε η Ομοσπονδία σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των πλέι οφ της Α1 ανδρών, σίγουρα διεκδικεί (αν δεν το έχει κατακτήσει ήδη) παγκόσμιο βραβείο πρωτοτυπίας.

Τι αποφάσισε; Οτι μετά την Α΄ φάση των πλέι οφ, ο νικητής του ζευγαριού 3ος-6ος της κανονικής περιόδου, θ’ αντιμετωπίσει στους ημιτελικούς τον 1ο και όποιος προκριθεί από το ζεύγος 4ος-5ος, τον 2ο. Το ρεπορτάζ λέει ότι επειδή όλοι επιδιώκουν ν’ αποφύγουν στους ημιτελικούς τον αήττητο Ολυμπιακό, οι διεκδικητές της 3ης θέσης, Παναθηναϊκός και Βουλιαγμένη σκέπτονται πώς θα βγουν… 4οι. Για να συμβεί, όμως, τούτο, πρέπει στους τρεις εναπομείναντες αγώνες, να ηττηθούν από πολύ αδύναμες ομάδες (π.χ. ο ΠΑΟ από τον Πανιώνιο και τον Νηρέα Λαμίας, που βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις). Αλλά αυτό θα συνιστά αλλοίωση των πλέι άουτ.

Το παράδοξο τούτο έχει επισημανθεί στους αρμόδιους της ΚΟΕ, οι οποίοι, όμως, «σφυρίζουν αδιάφορα» (αυτό δεν είναι παράδοξο). Το πόλο έχει σοβαρά προβλήματα εν Ελλάδι και αυτό το σύστημα θα είναι ακόμη ένα ισχυρό κτύπημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή