Προ των πυλών o πρώτος τελικός «αιωνίων» στο πόλο

Προ των πυλών o πρώτος τελικός «αιωνίων» στο πόλο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς εκπλήξεις άρχισαν οι ημιτελικοί αγώνες της Α1 πόλο των ανδρών. Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τη Βουλιαγμένη με 10-4 (4-2, 2-1, 4-0, 0-1) και ο Παναθηναϊκός με 9-6 (4-1, 2-2, 1-1, 2-3) τον Εθνικό. Οι «αιώνιοι» θέλουν ακόμη από μία νίκη για να βρεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά σε σειρά τελικών του αθλήματος. Οι δεύτερες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο (23/5).

Ο Ολυμπιακός, από την αρχή της διοργάνωσης, είχε «κλειδώσει» τη μία από τις δύο θέσεις των τελικών. Ο Παναθηναϊκός, μετά και τη χθεσινή απόδοση των παικτών του και τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη του, δείχνει φαβορί για τη δεύτερη θέση. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ιστορικοί σύλλογοι θα βρεθούν αντιμέτωποι σε τελική φάση στο πόλο. Στο χθεσινό παιχνίδι στο κολυμβητήριο του Πειραιά, οι «πράσινοι» από την αρχή της αναμέτρησης προηγήθηκαν με τους «οικοδεσπότες» να προσπαθούν μάταια να τους πλησιάσουν. Στην άλλη αναμέτρηση της ημέρας, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επίδειξη δύναμης ενώ οι παίκτες της Βουλιαγμένης δεν θύμισαν σε τίποτα την ομάδα της κανονικής περιόδου.

Την 5η θέση στην τελική κατάταξη της Α1 ανδρών κατέκτησε ο Υδραϊκός. Οι «νεοφώτιστοι» επικράτησαν εκτός έδρας του ΠΑΟΚ με 9-8 (2-3, 3-1, 0-2, 4-2). Ενατος κατετάγη ο Ν.Ο. Χίου. Νίκησε τον Α.Ο. Π. Φαλήρου με 14-7 (3-0, 4-3, 5-1, 2-3). H ομάδα του Φαλήρου αγωνίστηκε με πολλές απουσίες.

• Αρχίζει αύριο η τελική φάση των πλέι οφ της Α1 γυναικών. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Βουλιαγμένη (18.30). Είναι η 7η χρονιά που οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Η πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί στις τρεις νίκες. Για τις θέσεις 3-4, ο Εθνικός θα παίξει με τη Γλυφάδα (20.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή