Εκπληξη από Μουγκουρούθα, πέρασε στον τελικό με Γουίλιαμς

Εκπληξη από Μουγκουρούθα, πέρασε στον τελικό με Γουίλιαμς

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορία γράφει η Σερίνα Γουίλιαμς στο Γουίμπλεντον. Το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε χθες τη Ρωσίδα, Μαρία Σαράποβα με 6-2, 6-4 και προκρίθηκε για 25η φορά στην καριέρα της σε τελικό γκραν σλαμ. Το Σάββατο θα διεκδικήσει τον έκτο τίτλο της στο Λονδίνο και συνολικά 21ο στο απλό σε γκραν σλαμ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Σερίνα Γουίλιαμς κέρδισε τη Σαράποβα για 17η φορά στη σειρά. Εχει ηττηθεί μόλις δύο φορές, στο μακρινό 2004.

Στον αυριανό τελικό (ώρα έναρξης 16.00, novasports 1, HD1) θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, η οποία έκανε την έκπληξη και επικράτησε της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα από την Πολωνία με 6-2, 3-6, 6-3. Στα 21 της χρόνια γίνεται η πρώτη τενίστρια από την Ισπανία που φθάνει στον τελικό του Γουίμπλεντον, μετά την Αράντσα Σάντσεθ Βικάριο η οποία διεκδίκησε τον τίτλο το 1995 και το 1996. Τελευταία Ισπανίδα νικήτρια ήταν η Κοντσίτα Μαρτίνεθ το 1994.

Σήμερα θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί των ανδρών. Αρχικώς, στις 16.00 (novasports 1, HD1), ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Ρισάρ Γκασκέ. Εν συνεχεία θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και τον Αντι Μάρεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή