ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Πρέπει να κοιτάξει κανείς τα μεγάλα έργα – ας πούμε το Μουσείο Ακροπόλεως. Πρέπει να μετρήσει τη σημερινή ακτινοβολία τους και να σκεφτεί πόσο μυωπικές αποδείχθηκαν οι λυσσαλέες αντιδράσεις που τα καθυστέρησαν.


ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Ο Γιώργος Παυλάκης έγινε γνωστός στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας και των παρεμβάσεων του στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Λαμπρός ερευνητής, στέλεχος στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ συμμετείχε σε πρωτοποριακές έρευνες για το AIDS και άλλες επιδημίες. Στο δεύτερο μέρος του podcast ο Παυλάκης μιλάει για το «πώς και πότε συνάντησε τον πρώτο του ιό», […]ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Έχουν μπει για τα καλά μπροστά οι εκλογικές προετοιμασίες στην Κουμουνδούρου, αν κρίνουμε από την αυξημένη ποσότητα αφρών που οσημέραι εμφανίζουν τα συριζαϊκά λύματα.


ΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Αυτοί που δηµιούργησαν εντάσεις κατά τη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οι ίδιοι δηλαδή που προκαλούν επεισόδια κάθε χρόνο ή οι φυσικοί συνεχιστές τους, είναι άτομα που δεν έχουν καμία ιστορική και ιδεολογική σχέση με τα ιδανικά του αυθεντικού αντιφασισμού.ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗΣ

Συναντήσαμε τον Σποτ, το επιδέξιο ρομποτικό σκυλί της Boston Dynamics, και τον φροντιστή του στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ντελφτ στην Ολλανδία και επιστρέψαμε με άφθονες σκέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας.


ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ενα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα η αγωνία για τον τρόπο με τον οποίο θα τα γιορτάσουμε, κορυφώνεται. Μπορεί οι διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι «οριζόντιο κλείσιμο αποκλείεται» να επαναλαμβάνονται σταθερά, ωστόσο, τα επίμονα ανησυχητικά στοιχεία των δεικτών της πανδημίας δεν επιτρέπουν χαλάρωση. Τα ενθαρρυντικά μηνύματα από το εμβολιαστικό μέτωπο στα τέλη της άνοιξης, όταν καθημερινά […]


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ

Πάνω από 8 στα 10 μέλη του Ελληνικού Πάνελ Οικονομολόγων του ΚΕΦίΜ πιστεύουν πως η σύναψη συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου παρέχει σε χώρες όπως η Ελλάδα σημαντικά μεσομακροπρόθεσμα οφέλη που αντισταθμίζουν τα όποια βραχυπρόθεσμα κόστη στην εγχώρια παραγωγή και στην απασχόληση, και γι’ αυτό πρέπει να επιδιώκεται ενεργά.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Συνομιλούμε με τους καθηγητές κ. Μιχάλη Μεϊμάρη και κ. Γιώργο Πλειό, για το τι ακριβώς είναι το metaverse, τους στόχους του mr Facebook αλλά και το πώς όλα αυτά συνδέονται με τις κατηγορίες που βαρύνουν την εταιρεία.


ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σε ένα από τα περίλαμπρα μέγαρα του παλαιού Βόλου, με εκείνη την ιδιαίτερη αισθητική των αρχών του 20ού αιώνα, στην Εξωραϊστική Λέσχη, φιλοξενείται μια πρωτότυπη συνομιλία ιστορικών τεκμηρίων και σύγχρονης τέχνης.
ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ

Σε δύο χρόνια το αργότερο θα έχουμε βουλευτικές εκλογές. Το πιθανότερο είναι ότι θα γίνουν δύο αναμετρήσεις, η πρώτη με το σύστημα της απλής αναλογικής, που τα κόμματα μοιράζονται τους 300 βουλευτές σε αναλογία των ψήφων που παίρνουν. Η δεύτερη με ενισχυμένη αναλογική, σύστημα που δίνει στο πρώτο κόμμα περισσότερες έδρες από την αναλογία του […]


ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το νησί της Χάλκης είναι το πρώτο Gr-eco Island που έχει τον ρόλο του «πρότυπου» για την αειφόρο ανάπτυξη, την τεχνολογική πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων, καθώς αποτελεί πλέον την πρώτη κλίμακα εφαρμογών για λύσεις που θα μας οδηγήσουν στο μέλλον.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η ιδέα ενός ενιαίου βασικού εισοδήματος είναι απλή: αντί τα κράτη να δίνουν επιδόματα σε κάποιους που εκείνα κρίνουν ότι έχουν ανάγκη, να δίνουν ένα κοινό μηνιαίο επίδομα στους πάντες, ανεξαρτήτως αναγκών, συνθηκών ή ιδιαιτεροτήτων.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

Όταν µιλάµε για πολιτική παρακμή, αναφερόμαστε στην αδυναμία μιας συλλογικότητας να υπάρξει ως πόλις: «Πόλις» ονομάστηκε ο τρόπος που χάρισαν οι «θεοί» στους ανθρώπους, προκειμένου να συνυπάρχουν με τάξη, αρμονία, κοσμιότητα. Είναι ενεργός μίμηση η πολιτική του «τρόπου της του παντός διοικήσεως», μιμείται (δηλαδή αναπαράγει) την ευταξία και την κοσμιότητα που αναδείχνουν το σύμπαν σε […]


ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Ποιες είναι οι κατηγορίες των απογραφομένων; «Υπάρχει ο “δεν ενδιαφέρομαι”, υπάρχει ο “δεν σου ανοίγω", υπάρχουν οι αρνητές απογραφής, υπάρχουν όμως και εκείνοι που σε κυνηγούν να τους δώσεις χαρτί».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ

Οι εξωτερικές αξιολογήσεις όλων των τμημάτων ΑΕΙ της περιόδου 2014-2015 και οι πρόσφατες (2019-2021) πιστοποιήσεις των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών (ΠΠΣ) έφεραν στο φως ένα σημαντικό πρόβλημα, που οι συνελεύσεις των καθηγητών επιμελώς κρύβουν «κάτω από το χαλί».


ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου (12/6 -13/7) και με φόντο την πλούσια ιστορία αυτής της μεγάλης γιορτής κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες το «Μυθιστόρημα του Μουντιάλ» του Αργύρη Παγαρτάνη. Σε 218 δισέλιδα αφηγήματα με συγκλονιστικές λεπτομέρειες καταγράφεται η αλληλεπίδραση ποδοσφαίρου και κοινωνίας...


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Η Αγκυρα δυσφορεί για όλες σχεδόν τις κινήσεις της Ελλάδας –ακόμη και όταν γίνονται σε απόλυτη σύμπλευση με άλλες χώρες– και το διαμηνύει συνεχώς και μάλιστα με έντονο, ενίοτε και απειλητικό, ύφος. Ενδεικτικά αναφέρω μερικές από πιο πρόσφατες περιπτώσεις.


ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Αληθινή ιστορία: Ενας άντρας είχε συστηματικά κακοποιητική συμπεριφορά προς τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Στο χωριό όπου έμενε όλοι γνώριζαν.


ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Στη γειτονιά µου υπάρχει μια μπουτίκ γυναικείων ρούχων. Η ιδιοκτήτριά της, μια καλοβαλμένη μεσήλικη, είναι αντιεμβολιάστρια και κήρυκας ποικίλων θεωριών συνωμοσίας. Συχνά την πετυχαίνω εδώ κι εκεί να εξαπολύει μύδρους κατά των επιστημόνων, της κυβέρνησης και διαφόρων σκοτεινών δυνάμεων, που επιδιώκουν να μας κάνουν πιόνια τους μέσω των εμβολίων. «Με την πρώτη δόση ελέγχουν τις […]ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΡΑΣ

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης εξελίσσεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει συνάντηση του προέδρου του με το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


ΝΙΚΟΛΑΣ ΖΩΗΣ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει με τον βιολονίστα Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν, παρουσιάζοντας ξεχωριστά έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού προγράμματος «Προσφορά μουσικής και μουσική προσφορά».


ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο σκύλος, όταν δαγκώνει, ανταποκρίνεται στις επιταγές της φύσης του, ήτοι στην κατασκευή του σώματός του. Χρησιμοποιεί το ισχυρότερο όπλο του, τα δόντια του, είτε για να αμυνθεί είτε για να επιτεθεί. Δεν ισχύει το ίδιο για τον άνθρωπο.


ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Η ανακοινωθείσα συμφωνία για τον σχηματισμό τρικομματικής κυβερνήσεως στη Γερμανία υπό τον Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Ολαφ Σολτς επετεύχθη με «πρωσική» μεθοδικότητα, που χαρακτηρίζει αυτήν τη χώρα, και όσοι αναμένουν πως θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές πολιτικής μάλλον θα απογοητευθούν συντόμως.


ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Οταν ο παππούς και δημοσιογράφος του σκηνοθέτη Σταύρου Στάγκου έγραφε το 1929 μια πολυσέλιδη επιστολή – απάντηση σε όσους αμφισβητούσαν την ελληνικότητά του, μάλλον δεν θα φανταζόταν ότι, σχεδόν έναν αιώνα μετά, το γράμμα του θα ήταν το πρωτογενές υλικό μιας θεατρικής παράστασης.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΠΕΡΝΑΡΑΚΟΥ

Σήμερα 12 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς. Τα τελευταία επτά χρόνια μέχρι πέρυσι ένα πλούσιο μείγμα εκδηλώσεων οργανωνόταν από το ΄Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και την ΕΡΤ.


ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Ξεχύνονται στους ευρωπαϊκούς δρόμους σαν απρόσβλητα φρούρια ασάλευτων βεβαιοτήτων διαδηλώνοντας ενάντια στη «δικτατορία», όπως βάφτισαν τα κόμματα των άκρων τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, βανδαλίζουν, πυρπολούν, λεηλατούν.ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗΣ

Εξακολουθεί να εξαπλώνεται ραγδαία η πανδημία COVID-19, καθώς πολλές χώρες επιτρέπουν περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες και ανοίγουν τα σύνορά τους στην προσπάθεια να αναζωογονήσουν την οικονομία τους. Εξαρση νέων κρουσμάτων σημειώνεται στη Σερβία και στη Βουλγαρία, ενώ στην Ισπανία οι Αρχές έθεσαν υπό καραντίνα 270.000 κατοίκους.


ΕΛΙΣ ΚΙΣ

Η νέα τάση που αλλάζει τα «σύνορα» του στιλ και κατακτά το σύγχρονο, ευαισθητοποιημένο κοινό.ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΗ

Αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της φαρμακοβιομηχανίας Famar έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, σηματοδοτώντας τη δεύτερη φάση ανάπτυξης της εταιρείας μέσα από εξαγορές άλλων μικρότερων φαρμακευτικών εταιρειών αλλά και επενδύσεων στον τομέα της Ερευνας και Ανάπτυξης.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά η… εγκυμονούσα νύφη δεν γεννά ανησυχίες για την πορεία της Εθνικής μας (με σύνθεση ανάγκης λόγω Ευρωλίγκας) στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ, παρά την ήττα με 78-69 από τη Μεγάλη Βρετανία στο Νιούκαστλ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

Η προσγείωση για τους δύο Ευρωπαίους μας ήταν απότομη. Οχι φυσικά για όσους μπορούν και βλέπουν ψύχραιμα το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή το επίπεδο του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου, αλλά γι’ αυτούς που παραμυθιάζονται από τους… οκτάστηλους τίτλους.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Η κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία στην ελληνική οικονομία αποτελεί άλλη μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, ωστόσο η Société Générale εκτιμά πως η Ελλάδα έχει πλέον τα «όπλα» να την ξεπεράσει πολύ πιο γρήγορα από ό,τι την κρίση χρέους του 2010.


ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ

Τα παιδιά κατανοούν πλήρως τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του κορωνοϊόύ, γιατί άλλαξε η καθημερινότητά τους και έμειναν μακριά από το σχολείο και τους φίλους τους. Την ίδια ώρα, όμως θέλουν και ζητούν τις ζωές τους πίσω.


ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στη σκιά των ηττών του Ολυµπιακού και του ΠΑΟΚ στα ποδοσφαιρικά Κύπελλα Ευρώπης και των θλιβερών γεγονότων του Βόλου στον αγώνα της τοπικής οµάδας µε τον Αρη, «κρύφτηκαν» µερικές σηµαντικές επιτυχίες του ελληνικού αθλητισµού.
ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Η του Αισώπου προτροπή, υιοθετείται αλλά όχι με ποσοστά ασφαλείας. Μερίδα πιστών και ζωσμένοι με τύφλωση ρασοφόροι, γυρίζουν, υποθηκεύοντας και ζωές άλλων, την πλάτη στην επιστήμη…
ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ*

Θυμάστε εκείνους τους Σουηδούς ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας που προειδοποιούσαν πως η πανδημία δεν είναι αγώνας εκατό μέτρων αλλά μαραθώνιος, και ως εκ τούτου κυβερνήσεις και κοινωνίες θα έπρεπε να οπλιστούν με υπομονή και να προετοιμαστούν με βάση έναν μακρύ χρονικό ορίζοντα;


ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΜΤΖΗΣ

Είναι θετική η απόφαση του Αλ. Τσίπρα να συγκροτήσει μια τριακονταμελή ομάδα από επιστήμονες που πρόσκεινται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και που θα πλαισιώσει ο καθένας τους κομματικούς τομείς του γνωστικού αντικειμένου του.ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Στα 270,5 εκατ. διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της ακτοπλοϊκής Attica Group κατά τη διάρκεια του πρώτου εννεαμήνου του έτους, ενισχυμένος δηλαδή κατά 17,3% σε σχέση με τα 230,5 εκατ. του αντίστοιχου διαστήματος του 2020.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

Επί Διαδικτύου, τα προκλητικά λεγόμενα και τα εξοργιστικά γραφόμενα όσων πολιτικών δυσκολεύονται να ελέγξουν τις φιλοδοξίες και τη φιλαυτία τους, δηλαδή τη γλώσσα τους, πολλαπλασιάστηκαν εκθετικά.


ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

Αυστηρούς κανόνες για ταξιδιώτες από εννέα χώρες της Αφρικής, με μοριακά τεστ, άδεια από τις πρεσβείες και υποχρεωτική καραντίνα, λαμβάνει η χώρα μας σε μια προσπάθεια να αποτρέψει –όσο είναι αυτό δυνατό– μια διασπορά του νέου στελέχους «Ομικρον» του SARS-CoV-2 εντός των συνόρων.ΣΤΑΘΗΣ Ν. ΚΑΛΥΒΑΣ*

Δύσκολα προσπερνά κανείς τις εικόνες της αμερικανικής αποχώρησης από το Αφγανιστάν, με το αεροδρόμιο της Καμπούλ να μετατρέπεται σε μια δυστοπική ανθρώπινη χοάνη. Η αίσθηση μιας υπερδύναμης που απέτυχε να καταβάλει έναν μεσαιωνικό στρατό λέει πολλά γι’ αυτήν και υπονοεί ακόμη περισσότερα. Η βασική και εντέλει μόνη εξήγηση που έδωσαν οι Αμερικανοί για την αποχώρησή […]


ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Ακόμη 50.000 εμβόλια κατά του κορωνοϊού παρέδωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στην Γκάνα, γεγονός που αυξάνει τον συνολικό αριθμό που η Ελλάδα έχει δωρίσει στην αφρικανική χώρα σε 150.000.ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ*

«Ο πατριωτισμός είναι το έσχατο καταφύγιο των αχρείων», έγραφε ο Σάμιουελ Τζόνσον. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς για την ταλαιπωρημένη έννοια της ελευθερίας. Μετά την COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα, οι φιλελεύθερες δυτικές κοινωνίες έχουν γεμίσει αυτόκλητους μαχητές της ελευθερίας. Μετριοπαθείς κυβερνήσεις καταγγέλλονται ως αδίστακτοι τύραννοι. Αφοσιωμένοι γιατροί και νοσηλευτές υφίστανται επιθέσεις από φανατισμένους […]

ΝΟΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Φτάσαμε ήδη στους 100 νεκρούς την ημέρα με 600 διασωληνωμένους στις Εντατικές. Τα νοσοκομεία «παγώνουν» τις εγχειρήσεις και ασχολούνται, νυχθημερόν, με τους νοσoύντες από COVID, οι οποίοι αυξάνονται σχεδόν κατά 10.000 την ημέρα.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Για γήπεδο είχε το κτήμα του. Τους τελευταίους δύο μήνες, χωρίς διαθέσιμο αυτοκίνητο για να πηγαίνει στο γειτονικό στάδιο, ο Στέλιος Πρασσάς, με ανασηκωμένους ώμους και σβέλτο διασκελισμό, όργωνε το οικόπεδό του με τα 96 ελαιόδεντρα και τις αλανιάρες κότες στον κάμπο του Μαραθώνα.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΚΑΚΗΣ

Αυτός είναι ο υπότιτλος της τελευταίας δημιουργίας του Δ. Παπαϊωάννου με τίτλο «Ο μεγάλος Δαμαστής». Δεν ανακάλυψα το «παιδικό κόμικ» (ο Δημήτρης υπήρξε εξαιρετικός κομίστας), ούτε τον «Μεγάλο Δαμαστή».
ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 καταργείται για χιλιάδες δικηγόρους, μηχανικούς και υγειονομικούς η υποχρέωση φυσικής επίσκεψης στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, προκειμένου να τροποποιήσουν τις αναλυτικές περιοδικές τους δηλώσεις (ΑΠΔ), καθώς θα τεθεί σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκονται δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αφορούν τη διερεύνηση υποθέσεων διαδικτυακής διασποράς ψευδών ειδήσεων για την πανδημία.ΡΟΥΜΠΙΝΑ ΣΠΑΘΗ

Μυστηριώδης, ακατανόητη, ανορθόδοξη, πολιτική πτώχευσης, πορεία προς αχαρτογράφητα νερά. Μερικά μόνον από τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία χαρακτήρισαν οικονομικοί αναλυτές, επενδυτές, αλλά και Τούρκοι πολιτικοί την απόφαση της Τράπεζας της Τουρκίας να μειώσει για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες το κόστος του δανεισμού, την περασμένη Πέμπτη, δίνοντας τη χαριστική βολή στο νόμισμά της […]


ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

«Ηρθε η ώρα να θυσιαστούμε για τη χώρα μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Αμπι Αχμεντ και από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του για να βρεθούν στη γραμμή του μετώπου ήταν ο «χρυσός» μαραθωνοδρόμος Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ και ο «ασημένιος» Φεγίσα Λιλέσα.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ

«Το να πάει κάποιος στο σούπερ μάρκετ για τρόφιμα και στην εκκλησία για την πίστη του είναι αναγκαίο και δεν είναι το ίδιο με τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κατάστημα ρούχων». Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με τον κ. Πέτσα, αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών;ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

Το κλίμα στην κεντρική κινηματογραφική βιομηχανία θα έπρεπε κανονικά να είναι… ζοφερό. Παρά το γεγονός ότι οι μεγάλες αγορές –και οι κινηματογραφικές τους αίθουσες– παραμένουν προς το παρόν ανοιχτές και τα χολιγουντιανά φιλμ κυκλοφορούν κανονικά, η οικονομική πληγή της πανδημίας παραμένει χαίνουσα.