ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Οι παθογένειες είναι γνωστές: υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη – και, αντιστοίχως, πλεονάζον προσωπικό σε άλλες που συχνά δεν έχουν λόγο ύπαρξης· εξίσωση των αμοιβών των υπαλλήλων ανεξαρτήτως των επιδόσεών τους· ανυπαρξία ουσιαστικού πειθαρχικού ελέγχου.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι σημαντική η σημερινή ημέρα για το μέλλον του Πασοκινάλ, αλλά και για την ομαλή πορεία του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα μας;


ΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Την πτώση της δημοτικότητας του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της κρίσης, την οποία κρίση η παράταξη χρεώθηκε και πλήρωσε με ασύμμετρο και υποδειγματικά σεμνό τρόπο (πράγμα καθόλου αυτονόητο στην Ελλάδα), ακολούθησε η δημιουργία ενός cult με στοιχεία ρετρό νοσταλγίας.ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗΣ

Για κάποιους είναι μια αδιανόητη επανάσταση, που υπόσχεται να μας απελευθερώσει από την εξουσία των κεντρικών αρχών. Για ορισμένους είναι μια πυραμίδα, ένα σχήμα Πόντσι, που κάποια στιγμή θα καταρρεύσει. Και για άλλους ένα τεράστιο χρυσωρυχείο που απλώς δεν το έχουν «μυριστεί» οι πολλοί. Πάντως, για τους περισσότερους Έλληνες η λέξη «κρυπτονόμισμα» ισοδυναμεί με ένα […]


ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η Εκκλησία μετράει τις δικές της απώλειες από τον κορωνοϊό και, παρά ταύτα, ακόμη και σήμερα ιερωμένοι και ιεράρχες εξακολουθούν να διακρίνονται ως αρνητές ή να προκρίνουν τη δύναμη της πίστης ως μόνο αποτελεσματικό όπλο ενάντια στη νόσο.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ

Πάνω από 8 στα 10 μέλη του Ελληνικού Πάνελ Οικονομολόγων του ΚΕΦίΜ πιστεύουν πως η σύναψη συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου παρέχει σε χώρες όπως η Ελλάδα σημαντικά μεσομακροπρόθεσμα οφέλη που αντισταθμίζουν τα όποια βραχυπρόθεσμα κόστη στην εγχώρια παραγωγή και στην απασχόληση, και γι’ αυτό πρέπει να επιδιώκεται ενεργά.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

H καθηγήτρια Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Στείρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εξηγεί γιατί οι έγκυες θα πρέπει να εμβολιαστούν ενώ αναφέρεται και στα κριτήρια που κατατάσσουν μια έγκυο με συμπτωματική λοίμωξη Covid-19 σε υψηλού και χαμηλού κινδύνου.


ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η πρωτοβουλία του Εμανουέλ Μακρόν να εντάξει τη Ζοζεφίν Μπέικερ (1906-1975) στο Πάνθεον του γαλλικού έθνους κρίθηκε ως κίνηση ύψιστου συμβολισμού, σε μια περίοδο εντάσεων, ξενοφοβίας και διάχυτης καχυποψίας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Από την αρχή της πανδημίας, όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου έλαβαν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού. Πολλά από τα μέτρα είχαν ως άμεσο στόχο την προστασία των πολιτών από το να κολλήσουν και να πάθουν COVID-19.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Λιγότερο από 12 μήνες έχει πλέον το Κατάρ για να προετοιμάσει τα πάντα ώστε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη χώρα το επόμενο φθινόπωρο να ξεπεράσει την τεράστια αμφισβήτηση που η εκεί διοργάνωση υφίσταται σχεδόν παγκοσμίως και να είναι επιτυχημένο.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ

Οι εξωτερικές αξιολογήσεις όλων των τμημάτων ΑΕΙ της περιόδου 2014-2015 και οι πρόσφατες (2019-2021) πιστοποιήσεις των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών (ΠΠΣ) έφεραν στο φως ένα σημαντικό πρόβλημα, που οι συνελεύσεις των καθηγητών επιμελώς κρύβουν «κάτω από το χαλί».


ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου (12/6 -13/7) και με φόντο την πλούσια ιστορία αυτής της μεγάλης γιορτής κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες το «Μυθιστόρημα του Μουντιάλ» του Αργύρη Παγαρτάνη. Σε 218 δισέλιδα αφηγήματα με συγκλονιστικές λεπτομέρειες καταγράφεται η αλληλεπίδραση ποδοσφαίρου και κοινωνίας...


ΜΑΡΙΟΣ ΔΑΝΗΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σε ποιες περιοχές κυριάρχησε ο ευρωβουλευτής, καλύπτοντας το «κενό» της Αττικής – Σε θέση ακλόνητου φαβορί ενόψει της δεύτερης Κυριακής – Παρακαταθήκη, αλλά και μεγάλο στοίχημα οι 270.000 ψήφοι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ

Ο πιο σκληρός δείκτης των συνεπειών της πανδημίας είναι οι καταγεγραμμένοι θάνατοι. Οχι μόνο γιατί κάθε θάνατος σημαίνει απώλεια και θλίψη, αλλά και γιατί ο συνολικός αριθμός τους δεν μπορεί να αποκρυφτεί ή να μακιγιαριστεί από την πολιτική διαχείριση.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Στη σημερινή πολιτική συγκυρία, η ομαλή εξέλιξη στο εσωτερικό του κόμματος και η αποτελεσματικότητα και απήχηση της νέας ηγεσίας, μπορεί να καταστήσουν το ΚινΑλ καθοριστικό παράγοντα για τη διακυβέρνηση της χώρας.


ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Τελικά, το πρόβλημα με τον διορισμό της Ανεζινιώς Σταμούλη στη θέση της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου Ικαρίας είναι ότι έχει ζαχαροπλαστείο στη Σάμο; Οτι είναι η ιδιοκτήτρια του «Λουκουμαδόσπιτου»; Στοχοποιείται και χλευάζεται εδώ και ημέρες η κ. Σταμούλη, επειδή κάποια στιγμή στη ζωή της εργάστηκε ως ζαχαροπλάστρια, η συζήτηση έχει εκτροχιαστεί και ακόμη δεν είναι […]


ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Αυτά τα Χριστούγεννα θα ήταν τα πρώτα με το μωρό της. Είχε ετοιμάσει το δωμάτιό του κι όλη του την προίκα: ρούχα, μπιμπερό, πάνες, κουβερτάκια ήταν στη θέση τους. Κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα έμπαιναν φέτος και τα δικά του δώρα. Το δικό της, βέβαια, δώρο, το πιο μεγάλο, το πιο πολύτιμο, θα ήταν […]ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΡΑΣ

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης εξελίσσεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει συνάντηση του προέδρου του με το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Δ εν πρόκειται ασφαλώς για επανάληψη του Εκατονταετούς Πολέμου που άρχισε μεταξύ των βασιλικών οίκων των Βαλουά της Γαλλίας και των Πλαντάτζενετς της Αγγλίας και έληξε το 1453, λίγους μήνες μετά την κατάληψη της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς – για να μη λησμονούμε τα δικά μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Στη Δυτική Μακεδονία παραμένουν σε λειτουργία δύο ορυχεία και δύο εργοστάσια λιγνίτη. Η ανακοίνωση για το οριστικό κλείσιμό τους μέχρι το 2023 φαντάζει ως καταδίκη για τους κατοίκους.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ

Τι σημαίνει ότι ο πληθωρισμός είναι «παροδικός»; Κατά μία άποψη σημαίνει ότι η διάρκειά του θα είναι αρκετά σύντομη, ώστε να μην επηρεάσει με μονιμότερο τρόπο οικονομικές συμπεριφορές και πληθωριστικές προσδοκίες.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΠΕΡΝΑΡΑΚΟΥ

Σήμερα 12 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς. Τα τελευταία επτά χρόνια μέχρι πέρυσι ένα πλούσιο μείγμα εκδηλώσεων οργανωνόταν από το ΄Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και την ΕΡΤ.


ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

«Το τέλος της πανδημίας δεν είναι θέμα τύχης, είναι θέμα επιλογής», δήλωσε προχθές ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Το τοξικό για την ανθρωπότητα μείγμα της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και του μικρού αριθμού διαγνωστικών τεστ, είπε, είναι η καλύτερη συνταγή για την εμφάνιση νέων παραλλαγών. Ετεροχρονισμένη υπενθύμιση. Η «Ομικρον» είναι ήδη εδώ. Και […]ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗΣ

Εξακολουθεί να εξαπλώνεται ραγδαία η πανδημία COVID-19, καθώς πολλές χώρες επιτρέπουν περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες και ανοίγουν τα σύνορά τους στην προσπάθεια να αναζωογονήσουν την οικονομία τους. Εξαρση νέων κρουσμάτων σημειώνεται στη Σερβία και στη Βουλγαρία, ενώ στην Ισπανία οι Αρχές έθεσαν υπό καραντίνα 270.000 κατοίκους.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ

Συνολικά 100 ηλεκτρικά ταξί φιλοδοξεί η BEAT να έχει στον στόλο της μέσα στο 2022, προχωρώντας σε εκτενές πρόγραμμα κινήτρων προς τους συνεργαζόμενους οδηγούς ταξί προκειμένου να περιορίσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

ΕΛΙΣ ΚΙΣ

Η νέα τάση που αλλάζει τα «σύνορα» του στιλ και κατακτά το σύγχρονο, ευαισθητοποιημένο κοινό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

Η προσγείωση για τους δύο Ευρωπαίους μας ήταν απότομη. Οχι φυσικά για όσους μπορούν και βλέπουν ψύχραιμα το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή το επίπεδο του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου, αλλά γι’ αυτούς που παραμυθιάζονται από τους… οκτάστηλους τίτλους.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Με ήπιες διακυμάνσεις και απώλειες κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει σε θετικό έδαφος, παρά την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά και τα θετικά νέα για την οικονομία από το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου.


ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ

Τα παιδιά κατανοούν πλήρως τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του κορωνοϊόύ, γιατί άλλαξε η καθημερινότητά τους και έμειναν μακριά από το σχολείο και τους φίλους τους. Την ίδια ώρα, όμως θέλουν και ζητούν τις ζωές τους πίσω.
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ

Στη σύντομη ομιλία της στην τελετή λήξης της 16χρονης θητείας της στο τιμόνι της Γερμανίας και, κατ’ επέκτασιν, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συγκινημένη η Αγκελα Μέρκελ επέλεξε να μιλήσει για την ανάγκη να υπάρχει εμπιστοσύνη στην πολιτική ζωή. «Τα δύο χρόνια αυτής της πανδημίας έδειξαν πόσο σημαντική είναι η εμπιστοσύνη στην πολιτική, στην επιστήμη και στη […]


ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Σε φάση δομικών αναπροσαρμογών βρίσκεται η αγορά εργασίας χωρίς ακόμη να είναι σαφής η τελική έκβαση των τάσεων. Υπάρχει βέβαια κάτι που ακούγεται απλό και εύλογο: όταν αυξάνεται η προσφορά νέων, κενών θέσεων εργασίας, μειώνεται η ανεργία. Δεν είναι δική μας ανακάλυψη αλλά Βρετανού οικονομολόγου και πολιτικού, το όνομα του οποίου έχει δοθεί στην «καμπύλη […]


ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στη σκιά των ηττών του Ολυµπιακού και του ΠΑΟΚ στα ποδοσφαιρικά Κύπελλα Ευρώπης και των θλιβερών γεγονότων του Βόλου στον αγώνα της τοπικής οµάδας µε τον Αρη, «κρύφτηκαν» µερικές σηµαντικές επιτυχίες του ελληνικού αθλητισµού.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

Η προσπάθεια ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς με την επικείμενη ανάδειξη νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής δεν τελειώνει αυτή την Κυριακή ή την επόμενη με την ολοκλήρωση των εκλογών αλλά τότε αρχίζει. Το ενδιαφέρον όμως των πολιτών για τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που εκτοξεύθηκε απρόβλεπτα τους τελευταίους δύο μήνες δεν θα κρατήσει για πάντα. Αν λοιπόν οι […]


ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Η του Αισώπου προτροπή, υιοθετείται αλλά όχι με ποσοστά ασφαλείας. Μερίδα πιστών και ζωσμένοι με τύφλωση ρασοφόροι, γυρίζουν, υποθηκεύοντας και ζωές άλλων, την πλάτη στην επιστήμη…


ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Πανιά για τις ελληνικές θάλασσες ανοίγουν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου υπεράκτιων αιολικών πάρκων σε συνεργασία με ελληνικούς ομίλους, ενόψει της νέας αγοράς που ανοίγει και στην Ελλάδα.
ΗΛΙΑΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ

«Κατά κάποιον τρόπο, αυτές είναι οι δικές μας ιστορίες, τις οποίες αφηγούμαστε εδώ μαζί με αυτές του Μάλερ», αναφέρουν τα μέλη του καναδικού (με έδρα το Μόντρεαλ) συνόλου εγχόρδων Collectif9 στο βιβλιαράκι που συνοδεύει το άλμπουμ τους «No Time for Chamber Music» (κυκλοφορεί από την «α» –Alpha–Classics). Ο τίτλος, «Δεν υπάρχει χρόνος για μουσική δωματίου», […]


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Για δεύτερη φορά και για μία ακόμη τετραετία εξελέγη στην προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Δημήτρης Βερβεσός ο οποίος στο δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης συγκέντρωσε ποσοστό 59,78% των ψήφων. Ο συνυποψήφιός του Δημήτρης Αναστασόπουλος έλαβε ποσοστό 40,22%, ενώ συνολικά στο δεύτερο γύρο των δικηγορικών εκλογών από τους 23 χιλιάδες δικηγόρους της Αθήνας ψήφισαν […]
ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΜΤΖΗΣ

Ενας δεκαεξάχρονος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό αστυνομικού –σήμερα ο Γρηγορόπουλος θα ήταν περίπου 30 χρόνων– και μια κυβέρνηση, κουβαλώντας ενοχές γι’ αυτό τον θάνατο, άφησε την Αθήνα να καεί.

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΛΑΤΣΙΟΥ

Όταν μας πιάνει το ψιλόβροχο, έχουμε ήδη μπει μέσα στο ρέμα και χαζεύουμε όλες τις αποχρώσεις μεταξύ κίτρινου και πράσινου που μπορεί να υπάρξουν σε ένα πλατάνι. Ο χρόνος για να φτάσουμε στον προορισμό μας, στο σπηλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακής, σε σχέση με την αρχή του μονοπατιού, στην είσοδο του χωριού της Βαμβακούς, είναι υπέρ […]

ΣΤΑΘΗΣ Ν. ΚΑΛΥΒΑΣ*

Δύσκολα προσπερνά κανείς τις εικόνες της αμερικανικής αποχώρησης από το Αφγανιστάν, με το αεροδρόμιο της Καμπούλ να μετατρέπεται σε μια δυστοπική ανθρώπινη χοάνη. Η αίσθηση μιας υπερδύναμης που απέτυχε να καταβάλει έναν μεσαιωνικό στρατό λέει πολλά γι’ αυτήν και υπονοεί ακόμη περισσότερα. Η βασική και εντέλει μόνη εξήγηση που έδωσαν οι Αμερικανοί για την αποχώρησή […]


ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Το Ισραήλ επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν και οι ανάλογες αλλαγές στη ρητορική αλλά και στη χάραξη πολιτικής από την Αγκυρα, ήταν ένα από τα πολλαπλά μηνύματα που εξέπεμψε χθες ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Γιόσι Αμράνι. Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου […]ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ*

Πυκνές οι ευρωπαϊκές εξελίξεις. Παρίσι και Ρώμη συνήψαν μεταξύ τους συνθήκη. Η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της Ε.Ε. έθεσε σε διαβούλευση τη Στρατηγική Πυξίδα, κείμενο στρατηγικής της Ε.Ε. για τα επόμενα 5-10 χρόνια. Και τα τρία κόμματα του συνασπισμού στη Γερμανία κατέληξαν σε φιλόδοξη προγραμματική συμφωνία, υπό το όραμα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Κοινή επιδίωξη όλων: η […]
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δικαίως η πολύ καλή επιδηµιολογική εικόνα χωρών όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία σε αυτό το τέταρτο κύμα της πανδημίας αποδίδεται στις εξαιρετικές επιδόσεις τους στα προγράμματα εμβολιασμού. Αυτή, όμως, είναι η μία όψη της εικόνας.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΚΑΚΗΣ

Αυτός είναι ο υπότιτλος της τελευταίας δημιουργίας του Δ. Παπαϊωάννου με τίτλο «Ο μεγάλος Δαμαστής». Δεν ανακάλυψα το «παιδικό κόμικ» (ο Δημήτρης υπήρξε εξαιρετικός κομίστας), ούτε τον «Μεγάλο Δαμαστή».


ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Μειωμένη προσφορά χειμερινών καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης παρατηρείται φέτος, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, με αποτέλεσμα και ο αριθμός των κρατήσεων να είναι σημαντικά περιορισμένος.


ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Με τη δημόσια εκατέρωθεν παραδοχή ότι υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες δεν υπάρχει περιθώριο διακομματικής συνεννόησης έναντι της φονικής πανδημίας, πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλιμάκωσαν χθες στη Βουλή τη διαρκή και εφ’ όλης της ύλης μεταξύ τους σύγκρουση

ΡΟΥΜΠΙΝΑ ΣΠΑΘΗ

Μυστηριώδης, ακατανόητη, ανορθόδοξη, πολιτική πτώχευσης, πορεία προς αχαρτογράφητα νερά. Μερικά μόνον από τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία χαρακτήρισαν οικονομικοί αναλυτές, επενδυτές, αλλά και Τούρκοι πολιτικοί την απόφαση της Τράπεζας της Τουρκίας να μειώσει για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες το κόστος του δανεισμού, την περασμένη Πέμπτη, δίνοντας τη χαριστική βολή στο νόμισμά της […]ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Χ. πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα. Αναποδιές την οδήγησαν στο να χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο της. «Νιώθω σαν ρομπότ», παραμιλούσε συχνά σε κουβέντες. Το ίδιο απόγευμα «πέθανε» το ψυγείο της. Οι τεχνικοί τη συμβούλευσαν να αγοράσει καινούργιο, μια επισκευή δεν τη συνέφερε. Οπερ και εγένετο. Οι κινήσεις της ταχύτατες, η επιλογή άμεση, χρειαζόταν ψυγείο. Μόλις […]


ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ

Κακόπιστος ή εθελοτυφλεί εσκεµµένα όποιος ζει σε αυτή τη χώρα και αμφιβάλλει ότι διαχρονικά η Ελλάδα κάνει πρωταθλητισμό στα βαριά αθλήματα της φοροδιαφυγής – φοροκλοπής – «μαύρης» εργασίας – επαιτείας (από το κράτος) – λεηλασίας (πάλι του κράτους).ΘΑΝΟΣ ΤΣΙΡΟΣ

Ενώ όλα δείχνουν ότι οι πολύ υψηλές τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια θα μας επιβαρύνουν και τους πρώτους μήνες του 2022, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέο γύρο σκληρών διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, με περιεχόμενο την παράταση των μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και για την επόμενη χρονιά.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ

Το 2019 ανακοινώθηκε με αρκετές τυμπανοκρουσίες η «Επιτροπή Ελλάδα 2021» για την προετοιμασία του επετειακού έτους που φτάνει στο τέλος του. Την επιτροπή στελέχωσαν πραγματικά άξιοι εκπρόσωποι της επιστήμης, του πολιτισμού και του δημόσιου βίου.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΧΡΟΥΣΟΣ

Γενικά, τα νοσοκοµεία για πολλούς υγειονοµικούς είναι συνήθως ήπιες «εμπόλεμες ζώνες», που όμως σε καιρούς φυσικών καταστροφών, όπως στη σημερινή πανδημία COVID-19, μπορούν να μετατραπούν σε συνεχείς, αδιάλειπτες και συχνά αδυσώπητες ζώνες πολέμου.