2--13

Σε 12 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Micro

Το International Micro μ Festival (IMMF) είναι ένα ετήσιο διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, όπου μοναδικός κριτής είναι το κοινό. Ο σχεδιασμός του φεστιβάλ περιλαμβάνει την ταυτόχρονη διεξαγωγή του στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού κάθε φθινόπωρο. Φέτος θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 13 Οκτωβρίου.

112351581

Η απατηλή τέχνη της επιβίωσης

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

Αλλο ένα αξιόλογο φιλμ μάς έρχεται αυτή την εβδομάδα από την Αργεντινή, μια «πειραγμένη» κωμωδία γύρω από τον κόσμο της τέχνης, καθώς και την αληθινή φιλία. Ο Αρτούρο και ο Ρένζο είναι δύο μεσήλικες, παλιοί φίλοι και συνεργάτες. Ο πρώτος είναι γκαλερίστας, εκλεπτυσμένος και τυχοδιώκτης στη δουλειά του.

gkat_14_1107_page_1_image_0006

Νέες ταινίες: Σίριαλ κίλερ, απεχθής και γοητευτικός

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

Πριν από λίγο καιρό τον είδαμε σε σχετικό ντοκιμαντέρ του Netflix, «Conversations with a Killer: The Ted Bandy Tapes»· από αυτή την εβδομάδα κυκλοφορεί και ένα φιλμ μυθοπλασίας αφιερωμένο στον Τεντ Μπάντι, έναν από τους πιο διαβόητους σίριαλ κίλερ στην ιστορία της Αμερικής. 

arkheio-lepses-2

Οργάω: καίγομαι από τον πόθο

ΗΛΙΑΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ

Είναι κάτι που ο κύριος Γκρι διάβασε στο New York Magazine: πώς γύρισε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ τη σκηνή του τελετουργικού σεξουαλικού οργίου στην τελευταία του ταινία, «Μάτια ερμητικά κλειστά» (1999). Πώς ξεκίνησε ως κάτι αφαιρετικό, αλλά στην πορεία ο Κιούμπρικ απαίτησε να βγει κάτι πολύ πιο τολμηρό, διατηρώντας όμως τη μυστηριακή, θρησκευτική ατμόσφαιρα.

pentakosarika

Καθηλωτική ληστεία α λα ισπανικά

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

Τα ισπανικά θρίλερ που μας έρχονται συνήθως τέτοια εποχή, επιστρέφουν και φέτος, αυτή τη φορά εμφανώς επηρεασμένα και από τη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία του «La Casa de Papel», του οποίου σύντομα περιμένουμε τον τρίτο κύκλο.

Περισσότερα