«Νύχτες Πρεμιέρας» στην Αθήνα

«Νύχτες Πρεμιέρας» στην Αθήνα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επτά χρόνια «θητείας» στο ενεργητικό του, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» συνεχίζει πιστό στους προσανατολισμούς του και πλούσιο σε προτάσεις, μετατρέποντας τον Σεπτέμβριο, στον πιο σημαντικό κινηματογραφικό μήνα της πρωτεύουσας. Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου, με την πρεμιέρα της καινούργιας ταινίας του Σωτήρη Γκορίτσα «Μπραζιλέρο». Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Στέλιος Μάινας, η Μαρία Κεχαγιόγλου, ο Ιταλός Ιβάνο Μαρεσκότι και ο Ολλανδός Ρούφους Μπεκ, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Πορτοκάλογλου.
Οπως κάθε χρόνο όμως, έτσι και φέτος ο κορμός των προβολών επικεντρώνεται στο Αμερικάνικο Ανεξάρτητο Σινεμά, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα συμπεριλαμβάνονται το Πανόραμα, με επιλεγμένες ταινίες από όλο τον κόσμο, οι Avant Premieres, οι Ελληνες της Διασποράς, τα Ντοκιμαντέρ, οι ταινίες Μικρού Μήκους. Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων, το Φεστιβάλ παρουσιάζει το έργο των ριζοσπαστικών αδελφών Μαρξ, με επιλεγμένες ταινίες από το σύνολο του έργου τους. Οι προβολές που θα συνεχιστούν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται στις αίθουσες Αττικόν Renault, Απόλλωνας Renault Filmcenter 2000 και Δαναός Ericsson. Και φέτος το Φεστιβάλ οργανώνει το περιοδικό «Σινεμά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή