Ο Μιχαλακόπουλος «Επιστάτης» του Πίντερ

Ο Μιχαλακόπουλος «Επιστάτης» του Πίντερ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα έργο πολλαπλών αναγνώσεων από το οποίο «ο θεατής παίρνει ό,τι έχει σχέση με τα προσωπικά του βιώματα», είναι ο «Επιστάτης» του Χάρολντ Πίντερ, που ανεβαίνει από αύριο Τετάρτη στο Θέατρο «Βασιλάκου» στον Κεραμεικό από το Θέατρο «Διαδρομή» με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Μίμη Χρυσομάλλη και Γιάννη Θωμά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος έχει ξαναπαίξει το ίδιο έργο το 1982, μόνο που τότε έκανε τον Αστον, ρόλο που στην τωρινή παράσταση υποδύεται ο Μίμης Χρυσομάλλης. Οπως ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου «πρόκειται για ένα γοητευτικό όσο και επώδυνο έργο με άφθονο χιούμορ που έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από τους ηθοποιούς. Κι αυτό γιατί οι ηθοποιοί και σκηνοθέτες χρειάζεται να είναι αυστηροί με τον εαυτό τους και να κουβαλούν φορτία ζωής». Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος στη νέα προσέγγιση του έργου παραδέχτηκε ότι του δίνεται η δυνατότητα για μία καθαρότερη ανάγνωσή του. «Ο καθένας μας κρύβει έναν επιστάτη μέσα του που πρέπει να πειθαρχεί και να μην τον φανερώνει. Το έργο δείχνει ότι ναυαγούμε τις σχέσεις μας για να μην αποκαλύπτουμε τον αληθινό μας εαυτό καθώς και ότι οι αλήθειες μας είναι οι σιωπές μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την πληθώρα παραστάσεων Πίντερ στην Αθήνα, που δίνουν την αίσθηση ενός άτυπου μίνι φεστιβάλ, έδωσε την εξήγηση ότι «το φαινόμενο κρύβει ένα θαυμασμό απέναντι στον συγγραφέα. Ο Πίντερ είναι ίσως ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος «ποιητής» του καιρού μας. Ενας συγγραφέας ζωντανός, όχι αφίσα, που τοποθετείται κοινωνικά και πολιτικά».

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης μαζί με την κόρη του την Ιωάννα Μιχαλακοπούλου. Η μετάφραση είναι του Κώστα Σταματίου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια φιλοτέχνησε ο Απόστολος Βέττας.

– Υπήρξα εξαιρετικά ανυπόμονος. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είχα βγάλει κανένα δίσκο κι έτσι σκέφτηκα να επιστρέψω δυναμικά. Σε μία εβδομάδα θα κυκλοφορήσει ένα σάλσα άλμπουμ και μια συλλογή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή