«Αναγγελία» στο Καπνοκοπτήριο

«Αναγγελία» στο Καπνοκοπτήριο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υπόσχεση να γίνουν πιο συχνές αλλά και σταθερές οι εμφανίσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στην Αθήνα, έδωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Βίκτωρ Αρδίττης, νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ. Αφορμή, η αποψινή πρεμιέρα της «Αναγγελίας» του Γιώργου Βέλτσου, που θα παρουσιαστεί μόνο για δέκα παραστάσεις στο θέατρο «Καπνοκοπτήριο 8» (πρώην Πρόβα).

Το έργο έχει επηρεαστεί από το θέμα και τους προβληματισμούς της «Καταιγίδας» του Στρίντμπεργκ, ως προς το περιεχόμενο αλλά και τη φόρμα. «Μια εξομολόγηση, την οποία οι θεατές μπορούν να διαβάσουν στα πρόσωπα του έργου. Το αίτημα της αγάπης. Το ξεγύμνωμα της ανθρώπινης ψυχής» ήταν μερικές από τις παρατηρήσεις του συγγραφέα σε σχέση με τα νοήματα του έργου.

«Το θέατρο του Γιώργου Βέλτσου εισάγει καινούργια στοιχεία. Είναι ένα νέο θέατρο για τον ελληνικό χώρο», υπογράμμισε ο σκηνοθέτης της παράστασης Κωστής Καπελώνης.

Το έργο, όμως, δεν περιέχει μόνο μία «Αναγγελία», όπως εξήγησε ο Νίκος Βρεττός, πρωταγωνιστής του έργου. «Μέσα από τη σύγκρουση αρσενικού και θηλυκού αναδεικνύεται το δίκαιο της γυναίκας. Ο άντρας είναι ένοχος… κι αυτό είναι μια ουσιαστική πλευρά του έργου».

Δίπλα στον Νίκο Βρεττό εμφανίζονται οι Φώτης Ζήκος, Στέλλα Καζάζη και Εφη Μεταγγιτσινού. Η σκηνογραφία είναι του Νίκου Αλεξίου, τα κοστούμια του Χρήστου Μπρούφα, η μουσική του Νίκου Βουδούρη. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 11 του μηνός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή