Γενέθλια με συναυλίες από την Καμεράτα

Γενέθλια με συναυλίες από την Καμεράτα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζί με το Μέγαρο Μουσικής, τα δέκα χρόνια ζωής γιορτάζει φέτος και η Καμεράτα, η ορχήστρα του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής, που ιδρύθηκε το 1991 και, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ, απέκτησε γρήγορα καλό όνομα, και διεθνώς, με αποτέλεσμα να δεχτεί να γίνει καλλιτεχνικός διευθυντής της ο διάσημος μαέστρος Σερ Νέβιλ Μάρινερ, ενώ ο μεγάλος Ροστροπόβιτς ζήτησε να είναι η Καμεράτα η ορχήστρα που θα τον συνοδεύσει στα ρεσιτάλ που θα δώσει στην Ισπανία και την Ιταλία για τα 75 του χρόνια.

Οπως ανήγγειλε χτες ο πρόεδρος του ΟΜΜΑ Χ. Λαμπράκης η Καμεράτα θα ανοιχτεί φέτος σε καινούργια πράγματα, εσωτερικώς και εξωτερικώς: Καταρχάς, εκτός από τις 12 συναυλίες που θα δώσει στο Μέγαρο, θα δώσει συναυλίες και σε 20 δήμους της Αττικής, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και το ΥΠΠΟ. Για το πρόγραμμα αυτό, 20 συναυλιών, θα κινητοποιηθούν και τα σχολεία της κάθε περιοχής -χωρίς να επιβάλλεται στα παιδιά υποχρεωτική παρακολούθηση, τόνισε ο κ. Λαμπράκης. Στο εξωτερικό η Καμεράτα θα δώσει την περίοδο αυτή 19 συναυλίες, αρχής γενομένης από την Απω Ανατολή την ερχόμενη Παρασκευή 9/11, όπου θα εμφανιστεί στο Χονγκ Κονγκ με τρεις συναυλίες. Θα ακολουθήσουν συναυλίες στην Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία και Γαλλία.

«Χρησιμοποιώ όλες τις εμπειρίες της ζωής μου και εκείνες οδηγούν τη φωνή μου. Ολα αυτά που με σφράγισαν σαν άνθρωπο βγαίνουν από μέσα μου. Τα μπλουζ με ανακουφίζουν και με κάνει να εκτονώνομαι συναισθηματικά. Σίγουρα πάντως όσο πιο μεγάλος είναι κάποιος σε ηλικία, τόσο πιο εύκολα μπορεί να ανασύρει αυτά τα βιώματα». Οσο για τους νέους που κάνουν καριέρα στη ραπ και τη φανκ, η Μπιγκ Τάιμ Σάρα πιστεύει ότι δεν έχουν «ψηθεί» στη ζωή. Το εύκολο χρήμα και η δόξα τούς κάνει να δημιουργήσουν έναν πλαστό κόσμο και μην έχουν μεγάλη επαφή με την κοινωνία, εν αντιθέσει με τις παλαιότερες γενιές τραγουδιστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή