Για τον Αλέξανδρο Κοτζιά

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξανδρος Κοτζιάς άφησε έντονα ίχνη στην πρόσφατη λογοτεχνική ιστορία του τόπου. Ως συγγραφέας, ως κριτικός λογοτεχνίας και ως δημοσιογράφος. Τον περασμένο Σεπτέμβριο συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια από τον ξαφνικό του θάνατο. Δεν είναι όμως αυτή η αφορμή για την εκδήλωση-αφιέρωμα που διοργανώνει, για το έργο του, η Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα τέχνης «Κίνηση» (Αιόλου 9 και Πανδρόσου). Την προσωπικότητα, το έργο, τη σφραγίδα του κριτικού θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν οι συγγραφείς Μένης Κουμανταρέας και Κώστας Παπαγεωργίου και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Ερη Σταυροπούλου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει η πεζογράφος Νένη Ευθυμιάδη. Λόγος και εικόνα, καλούνται να υπηρετήσουν την αποτίμηση της διαδρομής από τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία του Αλέξανδρου Κοτζιά.

(Ειδοποιός παρένθεση: «Γιατί εσείς οι Ελληνες μας βάζετε όλους μέσα σε ένα σακί αποκαλώντας μας συλλήβδην Σκοπιανούς»; μου ‘λεγε τις προάλλες όλο παράπονο στη συνοριακή Γευγελή ένας ντόπιος από τον νότο. «Κι εμείς εδώ μπορεί να μην τους πολυσυμπαθούμε τους Σκοπιανούς, που είναι ψηλομύτες και αλλιώτικοι, και μας αναγκάζουν να ταξιδεύουμε στην πρωτεύουσα για υπογραφές και για ψύλλου πήδημα. Ομως, να μας ονομάζετε κι από πάνω εσείς οι Ελληνες Σκοπιανούς, ε, αυτό πάει πολύ… Θα σας άρεσε δηλαδή να σας λέμε εσάς τους Σαλονικιούς Αθηναίους;….».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή