Μίκης Θεοδωράκης και τζαζ στο Μέγαρο για ένα τριήμερο

Μίκης Θεοδωράκης και τζαζ στο Μέγαρο για ένα τριήμερο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποικίλο και ενδιαφέρον μουσικό τριήμερο από σήμερα και ώς τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής. Περιλαμβάνει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ένα τζαζ κυριακάτικο πρωινό, αύριο, και μια συναυλία γαλλικής μουσικής, από ένα αυθεντικό γαλλικό σύνολο δωματίου, τη Δευτέρα. Ειδικότερα:

-Ο κύκλος που άρχισε πέρσι στο Μέγαρο με τίτλο «Τα τραγούδια του Μίκη» συνεχίζεται και φέτος -σήμερα δίνεται η πρώτη συναυλία: στην αίθουσα «Μητρόπουλος» θα παρουσιαστούν τρεις κύκλοι τραγουδιών του συνθέτη, «Ποίημα», σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη, «Η αδελφή μας η Αθηνά», σε ποίηση Γιώργου Κουλούκη, και «Ως αρχαίος άνεμος» σε ποίηση Διονύση Καρατζά. Τραγουδούν η σοπράνο Αντωνία Καλογήρου, η μέτζο Μαρία Μαρκέτου και ο τενόρος Δημήτρης Σιγαλός. Τους συνοδεύει στο πιάνο ο Δημήτρης Γιάκας.

-Μια σκάφη, άλλως πλύστρα (washboard) θα δίνει τον ρυθμό της τζαζ αύριο το πρωί (11.30 π.μ.) στη μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου: Το κεφάτο γαλλικό συγκρότημα Paris Washboard θα δώσει συναυλία με έργα τζαζ από τη δεκαετία 1920-1930, των Φατς Γοέιλερ, Ντιουκ Ελινγκτον, Τζορτζ Γκέρσουιν, Ρόουζ-Οουενς κ.α. Οσο για την… πλύστρα, μπορεί να την έχουμε συνδυάσει με την μπουγάδα, αλλά στην αφρικανική μουσική χρησιμοποιείται για να δίνει τον ρυθμό, αφού ο μουσικός ξύνει την επιφάνειά της άλλοτε με σύρμα, άλλοτε με μεταλλικές δακτυλήθρες, άλλοτε με τα δάχτυλα κλπ. Ιδρυτής και διευθυντής του τετραμελούς συγκροτήματος είναι ο Ντανιέλ Μπαρντά.

-Από τη Γαλλία μας έρχεται και το διάσημο Ανσάμπλ Ορκεστράλ που υπό τη διεύθυνση του Τζον Νέλσον θα δώσει δύο συναυλίες στο Μέγαρο την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Στο πρόγραμμα των δύο συναυλιών έργα Στραβίνσκι, Μότσαρτ, Φλορέντς και Χάιντν.

– Η Τζέλλα είναι σαν την Τασσώ Καββαδία;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή