Αεράκι στην ψυχή

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιωθήκαμε και άλλον έναν Μικρό Πρίγκιπα φέτος στις αθηναϊκές σκηνές. Μετά τη δραματοποιημένη διασκευή, που απολαύσαμε στο Θέατρο Τέχνης την περασμένη σεζόν, η Ομάδα Χορού Χ ART αποτόλμησε, με έμπνευση και μεράκι μια χοροθεατρική προσέγγιση του περιώνυμου παραμυθιού του Saint Exupery. Μια διασκευή πάνω σε χορογραφίες της Κατερίνας Ανδριοπούλου. Αποδέκτες της παράστασης, στο θέατρο Από Μηχανής (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο), είναι προπάντων τα παιδιά. Ωστόσο, το έργο στοχεύει να διαπεράσει πολλές ηλικίες. Ας μη λησμονούμε, εξάλλου, ότι το κορυφαίο αυτό παραμύθι του 20ού αιώνα, αγαπήθηκε από όλες τις ηλικίες, για την αγνότητα των συναισθημάτων, την ποιητικότητα του λόγου και των καταστάσεων, που αναδεικνύει.

Παρακολουθώντας τη χοροθεατρική διασκευή του Πρίγκιπα, που, σημειωτέον, επιχειρείται ευδόκιμα πρώτη φορά στη χώρα μας, νιώθει ο θεατής να φυσάει στην ψυχή του ένα αεράκι ανάλαφρο. Η μοντέρνα και ευρηματική χορογραφία της Ανδριοπούλου, αποπνέει δροσιά και χιούμορ. Κι ακόμη εναρμονίζεται πετυχημένα με τη μουσική του Αντώνη Αρμάνη, τα κοστούμια της Νατάσας Δημητρίου, τα σκηνικά του Δημήτρη Νασιάκου και τη φωνή του Γιάννη Καλατζόπουλου στο ρόλο του αφηγητή. Ιδανικός Μικρός Πρίγκιπας, η μικροκαμωμένη και δαιμονικά αεικίνητη Αιμιλία Κορφιά, που πλαισιώνεται από τους χαρισματικούς χορευτές Φώτη Διαμαντόπουλο, Alexander Neskov, Φρόσω Τρούσα, Χρυσηίδα Λιατζιβίρη και από την ίδια τη χορογράφο Κατερίνα Ανδριοπούλου στο ρόλο του τριαντάφυλλου. Ο Μικρός Πρίγκιπας θα παρουσιάζεται μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας δόθηκε η Συμφωνία σε σι ύφεση μείζονα του Ερνέστ Σοσόν. Εύλογα το θαυμάσιο έργο παραμένει σταθερά στο ρεπερτόριο της ορχήστρας. Ο Μισέλ Πλασόν βρήκε τον απαραίτητο ενθουσιασμό και απελευθέρωσε με μεγάλη γενναιοδωρία την εκστατική μουσική, ενός ιδεαλισμού, που όμως δεν παραβλέπει την ανθρώπινη διάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή