Πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει ο Ν. Κούρκουλος

Πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει ο Ν. Κούρκουλος

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιφνίδιο πρόβλημα υγείας προέκυψε για τον Νίκο Κούρκουλο, εξαιτίας του οποίου θα χρειαστεί να παραμείνει για ένα διάστημα ενός έως δύο μηνών στο Λονδίνο, όπου και βρίσκεται ήδη εδώ και δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανένα πρόβλημα και καμία ενόχληση δεν είχε αισθανθεί ο δημοφιλής πρωταγωνιστής και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, αλλά στο Λονδίνο όπου είχε ταξιδέψει με την οικογένειά του υποβλήθηκε σε ένα σύνηθες γενικό τσεκ-απ, το οποίο και έδειξε ότι στον λάρυγγά του εντοπίζεται αρχή κάποιου προβλήματος. Οι γιατροί υπέδειξαν την άμεση χωρίς καμία καθυστέρηση έναρξη θεραπευτικής αγωγής, δεδομένου ότι το πρόβλημα στη φάση αυτή είναι απολύτως αναστρέψιμο αν αντιμετωπιστεί αμέσως -πράγμα που ήδη γίνεται.

Ο κ. Κούρκουλος ζήτησε από τους γιατρούς να επανέλθει στην Αθήνα ώστε να μη δημιουργηθεί κενό στην ομαλή λειτουργία του Εθνικού Θεάτρου -σε περίοδο μάλιστα που αρχίζουν και τα έργα ριζικής ανανέωσής του- και να ταξιδεύει στο Λονδίνο για την αγωγή, αλλά οι γιατροί δεν του το συνέστησαν. Κατά μία πηγή, ο κ. Κούρκουλος υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού, αλλά ο κ. Βενιζέλος δεν την έκανε αποδεκτή.

Οπως και αν έχει, ο διευθυντής του Εθνικού βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις διάφορες υπηρεσίες του θεάτρου, αντιμετωπίζοντας σε καθημερινή βάση τα προβλήματα που τυχόν εμφανίζονται. Ωστόσο, για την υποβοήθησή του στο έργο του ορίστηκε αναπληρωτής του ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος, στενός συνεργάτης του Εθνικού και του κ. Κούρκουλου προσωπικά τα τελευταία χρόνια.

Μια επίσκεψη στην γκαλερί σίγουρα θα κάνει ζωόφιλους και μη, να σκεφτούν για λίγο όσα λέει ο ζωγράφος. Ενα βίντεο με ένα κουταβάκι που δεν κατάφερε να ζήσει, μας κοιτάει στα μάτια με το πιο «ανθρώπινο» βλέμμα που θα μπορούσαμε να συναντήσουμε. Στο μεσαίο επίπεδο της γκαλερί υπάρχουν φωτογραφίες-ντοκουμέντα σε συνεργασία με τον Σπύρο Αρώνη, για τη ζωή των αδέσποτων σκύλων. «Πολλοί θα μου πουν ότι ενδεχομένως να χρησιμοποιώ το βίντεο και τη φωτογραφία για να το παίξω πιο μοντέρνος. Ο λόγος που τα δανείστηκα ήταν για να περάσει το μήνυμα σε ένα μεγαλύτερο κοινό», λέει ο καλλιτέχνης για την έκθεση. Στους πίνακες, τους βλέπουμε κουλουριασμένους, θυμωμένους, παιχνιδιάρικους, επιθετικούς, φιλικούς. Ενα θέμα ωμό, αληθινό, καθόλου εξωραϊσμένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή