Το «Ensemble Orchestral» στην Αθήνα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μια τελευταία βραδιά θα εμφανιστεί απόψε, στο Μέγαρο Μουσικής, το γαλλικό σύνολο δωματίου «Ensemble Orchestral» του Παρισιού, που είχε χθες το βράδυ πρεμιέρα, υπό τη διεύθυνση του διάσημου αρχιμουσικού Τζον Νέλσον. Αφορμή των εμφανίσεων του συγκροτήματος στη χώρα μας: ο εορτασμός των 100 χρόνων της Siemens στην Ελλάδα. Η «Ensemble Orchestral» ιδρύθηκε το 1978 από τους μουσικούς Μαρσέλ Λαντόφσκι, Ζαν Πιερ Βαλέζ και Ρολάν Μπουρντέν, ενώ στο πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκε σε μια ιδιαίτερα διεθνή ομάδα, με μουσικούς από όλον τον κόσμο. Ολοι τους καλλιέργησαν το ξεχωριστό ηχόχρωμα της ορχήστρας και πλούτισαν το ρεπερτόριό της με έργα της κλασικής περιόδου καθώς και ένα μεγάλο φάσμα έργων της σύγχρονης.

Το πρόγραμμα της αποψινής συναυλίας περιλαμβάνει τη Σουίτα από το μπαλέτο «Πουλτσινέλα» του Ιγκόρ Στραβίνσκι, το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 22, σε μι ύφεση μείζονα του Μότσαρτ, την «Προσευχή της Παρθένου στον Γολγοθά» του Ζαν Λουί Φλορέντς και τη Συμφωνία αρ. 94 σε σολ μείζονα του Χάιντν.

Στο δημοσίευμα τονίζεται επίσης ότι οι πολιτικοί «υιοθέτησαν το ελληνικό αίτημα γιατί στην Αυστραλία ζουν 600.000 άτομα ελληνικής καταγωγής. «Αν και η πλειοψηφία αυτών εξακολουθεί να ψηφίζει το Εργατικό Κόμμα, η ψήφος τους σήμερα παίζει καθοριστικό ρόλο σε αρκετές έδρες». Ετσι εξηγείται κατά τον δημοσιογράφο η αλλαγή στάσης του Αυστραλού πρωθυπουργού Τζον Χάουαρντ, αλλά και η υιοθέτηση του αιτήματος από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Κιμ Μπίζλι. Οι χιλιάδες υπογραφές άλλαξαν και τη στάση της αυστραλιανής κυβέρνησης, θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν και οι TIMES. Πάντως στις 8 Δεκεμβρίου ο κ. Ουίτλαμ θα δώσει στο Λονδίνο διάλεξη για τα γλυπτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή