Τα βιβλία μας ταξιδεύουν

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Βερολίνο, η Βιέννη και το Σάλτσμπουργκ παίρνουν τη σκυτάλη για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με μόνιμη κατεύθυνση την προώθηση ελληνικών βιβλίων στη Γερμανία και την Αυστρία. Ετσι, όπως ανακοινώθηκε χθες στο ΕΚΕΒΙ, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στο Freie Universitat του Βερολίνου, το ΕΚΕΒΙ, σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ερευνας και Τεκμηρίωσης Αρχαίου Ελληνικού Δράματος διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Παραστάσεις αρχαίου ελληνικού δράματος. Ελληνικές και γερμανικές προσεγγίσεις». Για το θέμα θα μιλήσουν οι Βάλτερ Πούχνερ, Πλ. Μαυρομούστακος, Σπ. Ευαγγελάτος, Μ. Ηλιάδη και Γερμανοί θεατρολόγοι.

Ακολουθεί, στο Literatur Werkstatt του Βερολίνου, από τις 17 ώς τις 20/11, το εργαστήριο ποίησης, στη διάρκεια του οποίου Ελληνες ποιητές μεταφράζουν ποιήματα Γερμανών ομοτέχνων τους και το αντίστροφο.

Οσο για τους Ελληνες συγγραφείς, θα εξακολουθήσουν να ταξιδεύουν στη Γερμανία και την Αυστρία, να συνομιλούν με ομοτέχνους τους, να παρουσιάζουν τα βιβλία τους, μεταφρασμένα και μη. Στο προσεχές διάστημα θα πάνε στο Βερολίνο οι Σ. Δημητρίου, Μ. Φάις, Γ. Κιουρτσάκης και Γ. Ξανθούλης.

Μερίδιο εκδηλώσεων έχει και η Βιέννη, όπου από 14 ώς 16 Νοεμβρίου διοργανώνονται εκδηλώσεις με θέμα «Ανάμνηση και πολιτισμός: ημέρες ελληνικής λογοτεχνίας» με την παρουσία των συγγραφέων Νίκου Παπανδρέου και Φωτεινής Τσαλίκογλου, συζήτηση και ανάγνωση έργων της Ρέας Γαλανάκη και του Αλέξη Πανσέληνου, ενώ η τρίτη μέρα των εκδηλώσεων είναι αφιερωμένη στη «Βάρδια» του Νίκου Καββαδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή