Ενα βιβλίο για τη μάχη της απεξάρτησης

Ενα βιβλίο για τη μάχη της απεξάρτησης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεμάτη από το κοινό στο οποίο έχει αφιερώσει την επιστημονική και κοινωνική της δραστηριότητα η Κατερίνα Μάτσα -η επιστημονική υπεύθυνη της Θεραπευτικής Μονάδας Απεξάρτησης «18 Ανω»- ήταν την Πέμπτη το βράδυ η Στοά του Βιβλίου. Ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Κώστας Στεφανής, ο καθηγητής Φιλοσοφίας Ευτ. Μπιτσάκης, ο ψυχίατρος Στέλιος Κρασανάκης και η δημοσιογράφος Μαριάννα Τζιαντζή ήταν στο βήμα, δίπλα στην Κατερίνα Μάτσα, για να μιλήσουν για το βιβλίο της τελευταίας «Ψάξαμε ανθρώπους και βρήκαμε σκιές… Το αίνιγμα της τοξικομανίας» (εκδόσεις «Αγρα»). Τις ομιλίες τους παρακολούθησαν, καθιστοί ή όρθιοι, παιδιά που βρίσκονται σε κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα, απεξαρτημένοι νέοι, γονείς παιδιών που έδωσαν ή δίνουν τη μάχη της απεξάρτησης, συνάδελφοι της συγγραφέως, επιστήμονες κ.λπ.

Η Κατερίνα Μάτσα χαιρέτισε τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση («θα ήταν διπλάσιοι, αν οι υπόλοιποι δεν είχαν πάρει στην αντιπολεμική πορεία», είπε), πολλά από τα οποία της πρόσφεραν λουλούδια στο τέλος της εκδήλωσης. Οσο για τους ομιλητές, αναφέρθηκαν στο πρόβλημα της τοξιμανίας και στο περιεχόμενο του βιβλίου, για το οποίο όλοι συμφώνησαν ότι αποτελεί τον καθρέφτη της ζωής της, της προσωπικότητάς της, του επιστημονικού και κοινωνικού της έργου.

Εργο πολυσχιδές, που έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν το λόγο πολλοί, ανάμεσά τους η ηθοποιός Καλή Καλό και ο πρώην υπουργός Υγείας Μ. Σκουλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή