Κατά του πολέμου οι νικητές των MTV

Κατά του πολέμου οι νικητές των MTV

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «εικονικό» γκρουπ των «Gorillaz» και οι Αμερικανοί «Limp Bizkit» ήταν οι μεγάλοι νικητές των βραβείων του ευρωπαϊκού MTV, που απονεμήθηκαν την Πέμπτη στη Φρανκφούρτη. Στην 8η απονομή των βραβείων, οι «Gorillaz», ένα συγκρότημα που παρουσιάζεται μόνο με μορφές καρτούν και έχει αρχηγό τον Ντέιμον Αλμπαρν των «Blur», κέρδισε τα βραβεία χορευτικής μουσικής και καλύτερου τραγουδιού για το «Clint Eastwood». Ο Ντέιμον Αλμπαρν παραλαμβάνοντας τα βραβεία βρήκε την ευκαιρία να κάνει και ένα πολιτικό σχόλιο για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. «Δείτε αυτό το σύμβολο», είπε δείχνοντας τη μπλούζα του. «Αυτό είναι το σύμβολο της καμπάνιας για τον πυρηνικό αφοπλισμό. Ο βομβαρδισμός μιας από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου είναι λάθος».

Οι «Limp Bizkit» κέρδισαν τα βραβεία καλύτερου άλμπουμ («Chocolate starfish and the hot dog flavored water»), καλύτερου συγκροτήματος και καλύτερου website (www.limpbizkit.com). Καλύτερος τραγουδιστής ανακηρύχθηκε ο Ρόμπι Ουίλιαμς και καλύτερη τραγουδίστρια η Τζένιφερ Λόπεζ.

Κανείς από τους δυο τους δεν ήταν παρών για να τα παραλάβει και προτίμησαν να στείλουν ευχαριστήρια μηνύματα σε βίντεο. Η Λόπεζ, συγκεκριμένα, δεν ταξίδεψε στην Ευρώπη, όπως και άλλοι Αμερικανοί καλλιτέχνες σαν την Τζάνετ Τζάκσον, λόγω της ανησυχίας για την ασφάλειά τους εξαιτίας του πολέμου. Στην τελετή απονεμήθηκαν ακόμη τα βραβεία: καλύτερης ποπ (Αναστάσια), πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη (Ντάιντο), καλύτερης χιπ χοπ (Εμινεμ), καλύτερης R&Β (Κρεγκ Ντέιβιντ), καλύτερης ροκ («Blink 182») και καλύτερου βίντεο κλιπ («Since Ι left you» των «Αvalanches»).

Η απονομή των βραβείων μεταδόθηκε σε 129 χώρες με περίπου ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό μουσικού γεγονότος στον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή