Αφιέρωμα στον Χρήστο Καπράλο

Αφιέρωμα στον Χρήστο Καπράλο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας από τη γενιά του Γιάννη Μόραλη, του Γιάννη Τσαρούχη, του Οδυσσέα Ελύτη, των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών ήταν ο γλύπτης Χρήστος Καπράλος. Γεννημένος το 1909 στο Παναιτώλιο Αγρινίου, έκανε τα πρώτα βήματα στη τέχνη του στον τόπο που γεννήθηκε, διδασκόμενος από ντόπιους καλλιτέχνες. Στη συνέχεια σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και γλυπτική στο Παρίσι. Η καλλιτεχνική του πορεία, από τα πρώτα δύσκολα βήματα μέχρι την καταξίωση, είναι το περιεχόμενο της «Αυτοβιογραφίας του Χρήστου Καπράλου», έκδοση η οποία θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Αγρα» και παρουσιάζεται την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, στις 8μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου. Για τον καλλιτέχνη Χρήστο Καπράλο θα μιλήσουν ο ζωγράφος και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης, ο ιστορικός τέχνης και ακαδημαϊκός Αθηνών Χρύσανθος Χρήστου και ο ποιητής και δοκιμιογράφος Γιάννης Δάλλας.

Το υλικό της αυτοβιογραφίας, μετά τον θάνατο του Χρήστου Καπράλου, το 1993, συμπληρώθηκε από τη σύντροφό του Σούλη Καπράλου. Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα συναντηθεί με ποιητές, ζωγράφους, κριτικούς τέχνης, όσους επηρέασαν το μεταπολεμικό πολιτιστικό πρόσωπο της Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή