Ο Μπέργκμαν επιστρέφει με την «Αννα»

Ο Μπέργκμαν επιστρέφει με την «Αννα»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 83χρονος Ινγκμαρ Μπέργκμαν επιστρέφει στη δημιουργία, παρά την περσινή δήλωσή του για οριστική απόσυρση. Ο Μπέργκμαν θα σκηνοθετήσει μία τηλεοπτική ταινία με προσωρινό τίτλο «Αννα», σχεδόν 20 χρόνια μετά την τελευταία δημιουργία του «Φάννυ και Αλέξανδρος». «Ξαφνικά συνειδοτοποίησα ότι είμαι ξανά πίσω από τις κάμερες, ότι κυοφορώ», δήλωσε ο συνήθως φειδωλός στα λόγια σκηνοθέτης σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για να αναγγελθεί η είδηση. «Ηταν κάτι εξαιρετικά αναπάντεχο». Η επιθυμία για επιστροφή στην ενεργό δράση γεννήθηκε όταν μετέφραζε Ιψεν. Η ταινία «Αννα» θα έχει τους ίδιους ήρωες με την προ 30 ετών κλασική ταινία του «Σκηνές από ένα γάμο».

Αλλά ο Μπέργκμαν διευκρινίζει πως δεν πρόκειται για τη συνέχεια. «Χρειαζόμουν δύο ανθρώπους που να ξέρω καλά και τη Μαριάν και τον Γιόχαν τους γνωρίζω πολύ καλά», είπε ο Μπέργκμαν αναφερόμενος στους χαρακτήρες που είχαν υποδυθεί η Λιβ Ούλμαν και ο Ερλαντ Γιόζεφσον. Στη νέα ταινία, πρωταγωνίστρια θα είναι και πάλι η Λιβ Ούλμαν, συνεργάτις του και πρώην σύντροφος επί σειράν ετών. Η Νορβηγίδα ηθοποιός, μητέρα ενός από τα εννιά παιδιά του Μπέργκμαν, είναι επίσης σκηνοθέτις και η πρώτη της ταινία («Faithless») εμπνέεται από τη ζωή του Μπέργκμαν, τον οποίο υποδύθηκε ο Ερλαντ Γιόζεφσον. Η παραγωγή της ταινίας θα αρχίσει σε λίγους μήνες, αλλά ο Μπέργκμαν αρνείται να δεσμευθεί για το πότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα. Αυτή τη φορά ο Μπέργκμαν υποσχέθηκε ότι η ταινία «Αννα» θα είναι πράγματι η τελευταία δημιουργία του, παρά το γεγονός ότι μόλις πέρσι είχε δηλώσει πως δεν θα άντεχε τη δοκιμασία μιας νέας ταινίας.

Θαύματα, μαγεία αλλά και αμηχανία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή