ATZENTA

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Το τρίγωνο των Βερμούδων» των Ρόμπερτ Τέιλορ και Τζόζεφ Μπολόνια. Επίσημη πρεμιέρα στο θέατρο «Αμιράλ». H σκηνοθεσία είναι του Τάσου Μπαντή. Πρωταγωνιστούν οι Σμαρούλα Γιούλη, Μάρω Κοντού και Ηλίας Λογοθέτης.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Πιανιστικές πολυφωνίες». Ρεσιτάλ πιάνου του Χάρη Δημαρά στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του Αφιερώματος Μπαχ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Μπαχ, Λιστ και Δ. Μητρόπουλου. Εναρξη 8.30 μ.μ. Τραγούδια της Μεσογείου με τη Λάμια Μπεντίουι στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, N. Κόσμος). Συμμετέχει το συγκρότημα «Αλ Μουσαφίρ» (10.30 μ.μ.).Λατινοαμερικανικά τραγούδια με τη Μάρτα Μορελεόν στο καφέ «Asante» (Δαμάρεως 78 – 10.45 μ.μ.). Αργεντίνικο ταγκό με τους «Tango Querer» στον «Δίαυλο» (τηλ. 92.39.588).Στο «Εναλλάξ» (Μαυρομιχάλη 139 & Βατατζή, τηλ. 64.37.416) οι Αφεντούλα Ραζέλη και Μιχάλης Παπαζήσης σε ένα πρόγραμμα με παλιές και νέες επιτυχίες (11 μ.μ.).Μουσικές βραδιές με τους Μιχάλη Χατζηγιάννη, Ελένη Πέτα και την Ηρώ στο «Φως» (Ιερά Οδός 7 – 9, τηλ. 34.28.053-4).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Αλβανοί μετανάστες στη Θεσσαλονίκη». Παρουσίαση της μελέτης των Λόη Λαμπριανίδη και Αντιγόνης Λυμπεράκη στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23 – 7 μ.μ.).Τα 33 χρόνια κυκλοφορίας της γιορτάζει η «Ιστορία Εικονογραφημένη» του Πάπυρου, στην Αίθουσα Συντακτών (Ακαδημίας 20 – 12.30 το μεσημέρι).Ομιλίες των Πέτρου Γέμτου, Σ. Ψύλλου και B. Κιντή με θέμα τον «Διαφωτισμό» (100 χρόνια από τη γέννηση του Karl Popper) στην Αίθουσα Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών (7-9 μ.μ.).Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα την «Εφαρμογή δημιουργικών δραστηριοτήτων» οργανώνουν οι εκδόσεις «Ερευνητές» στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στη Στοά» (Αν. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι – 5.30 μ.μ.).«Ποτάμι στη θάλασσα». Το νέο βιβλίο του Μανόλη Τσακίρη (εκδ. «Καστανιώτη») παρουσιάζεται στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (12.30 το μεσημέρι). «Το πρωτόγονο στην τέχνη». Διάλεξη του Θανάση Μουτσόπουλου στο Μουσείο Φρυσίρα (Μονής Αστερίου 3 – 6-8 μ.μ.) στο πλαίσιο εισαγωγικού σεμιναρίου στη σύγχρονη τέχνη. Πληροφορίες: τηλ. 32.34.678.«Γάντια ύπνου». Παρουσίαση του βιβλίου της Μπελίκας Κουμπαρέλη (εκδ. «Ελληνικά Γράμματα») στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (8 μ.μ.).«Χρονικό μιας πολιορκίας 1798-1799)». Το βιβλίο του Στέφανου Βούλγαρη (Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας) παρουσιάζεται στον «Ελευθερουδάκη» (Πανεπιστημίου 17 – 6 μ.μ.).«Η επικαιρότητα της αριστοτελικής οικονομικής σκέψης». Διάλεξη του Λ. Χουμανίδη στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων (7-9 μ.μ.). Οργανωτής η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία.

ΕΚΘΕΣΗ

Εναρξη της συνάντησης σύγχρονης τέχνης «Art Athina 9, 2001» στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo (Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι – 12 μ.- 9 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή