Δύο παραγωγές στην «Αθηναΐδα»

Δύο παραγωγές στην «Αθηναΐδα»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H δοκιμαστική περίοδος για την «Αθηναΐδα» έληξε. O πολυχώρος του Βοτανικού συμπληρώνει έναν χρόνο λειτουργίας και ταυτόχρονα αρχίζει και συγκροτεί με μεγαλύτερη σαφήνεια το πολιτιστικό του προφιλ. O Σταμάτης Κραουνάκης ανακοίνωσε χθες τη μόνιμη συνεργασία του με την «Αθηναΐδα» (από τις 7 Δεκεμβρίου θα παρουσιάζει τη νέα παραγωγή της ομάδας «Σπείρα-Σπείρα»), ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα (στις 30 Νοεμβρίου) ανεβαίνει το έργο του Φρανκ Βέντεκιντ «Λούλου» σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη. Οι δύο παραγωγές εγκαινιάζουν και τους νέους χώρους της «Αθηναΐδος»: τη θεατρική σκηνή που κατέλαβε την αίθουσα η οποία στέγαζε έως πριν από λίγες εβδομάδες τον ένα από τους δύο κινηματογράφους και τη νέα μουσική σκηνή, ακριβώς κάτω από το θέατρο.

Η νέα παράσταση που παρουσιάζει με τη νεανική ομάδα «Σπείρα-Σπείρα» ελίσσεται ανάμεσα στο μιούζικαλ και την επιθεώρηση. Τίτλος «Sold Out», καθώς το χρήμα είναι ο ακούσιος πρωταγωνιστής του έργου.Συνεργάτες του Στ. Κραουνάκη, η K. Μαραγκουδάκη (φωτισμοί), ο B. Λιακόπουλος (σκηνικά), ο Ντ. Πετράτος (κοστούμια) και ο Δ. Παπάζογλου (χορογραφία). O Αν. Καλογρίδης επιχειρεί μία νέα ανάγνωση του εμβληματικού έργου του Φρανκ Βέντεκιντ, της «Λούλου». Στον ομώνυμο ρόλο η Νατάσα Καλογρίδη.

Σημαντικές είναι και οι εκδόσεις που θα ακολουθήσουν, ηλεκτρονικές και έντυπες: Το ΕΛΙΑ, με τη συμβολή του EKEBI, θα εκδώσει σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα τεύχη της «Διαπλάσεως των Παίδων». Οι ίδιοι φορείς ανέλαβαν και τη φωτοαναστατική επανέκδοση του μυθιστορήματος του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Νικόλας Σιγαλός», καθώς και την ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση μέρους από τα έργα του Ξενόπουλου που αφορούν την τέχνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή