Εργα και ημέρες χορογράφων

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το που μπήκε ο Οκτώβρης, οι επιχορηγούμενες ομάδες… όρμησαν σε κάθε πιθανό και απίθανο θεατρικό (;) χώρο με τις προτάσεις τους.

Η Sine qua noεπαναλαμβάνει την περυσινή της επιτυχία (που δεν είδα) «Teansmutations» («Μεταστοιχείωση») σε συνεργασία με τα εξαιρετικά έγχορδα του μουσικού συνόλου «N. Σκαλκώτας» στον βιομηχανικό- πολιτιστικό χώρο Κυλινδρόμυλοι Σαραντοπούλου, στα Καμίνια (16/10).

Φοβάμαι ότι η A. Παπαδαμάκη δεν αντιλήφθηκε τίποτε -αν δεν βρέθηκε σε πλήρη σύγχυση- από τις δύο υπέροχες παρτιτούρες που επέλεξε να συνδράμουν στα πολυθεαματικά της οράματα. Με τη βοήθεια του καθ’ όλα εντυπωσιακού videaste T. Βρεττού έστησε ένα δίπτυχο επιστημονικής φαντασίας με έμβρυα – κλώνους – τους χορευτές στοιβαγμένους σε δοχεία οθόνες T.V., στα οποία επιβίωναν σπαστικά, ενώ εμείς ορθοί παρακολουθούσαμε την οδύνη τους. Αυτά όλα πάνω από τους μουσικούς ήχους των στοχαστικών υστερορομαντικών «Μεταμορφώσεων» του P. Στράους. Ασχετο.

Στη συνέχεια (καθήσαμε πια) κάτω από τους ήχους της πρωτο-εξπρεσιονιστικής «Νύχτας εξαΰλωσης» του Σένμπεργκ τα έμβρυα έφτασαν στη λάσπη μπροστά μας, κυλίστηκαν και σφάδαξαν, στάθηκαν στα πόδια τους και φάνηκε να δραπέτευσαν από κάποιο άσυλο ανίατα καθυστερημένων. Σκοτεινό μέλλον για την ανθρωπότητα. Κρίμα τους χορευτές. Μπράβο στους μουσικούς υπό τον M. Λογιάδη.

Ο X. Μανταφούνης επιλέγει τις Χοροροές στο Γκάζι για το «Παιχνίδι» του (17/10). Τα τελευταία 20΄ του 45΄ δρώμενου ήταν αφιερωμένα σε ένα ακατανόητα ανόητο ανταγωνισμό με μουσικές καρέκλες και ένα περιττό μίμο (;) που σαχλαμάριζε.

Αντιθέτως, το πρώτο μέρος αποτελούσε ένα από τα ωραιότερα, ενεργειακά, ενδιαφέροντα, έντονα χορευτικά κομμάτια που είδα τα τελευταία χρόνια.

Με συμφιλίωσε με το «moderdance», το χάρηκα και το απόλαυσα μαζί με τους εφτά έξοχους χορευτές. Καλωσορίζω τον Θ. Σολωμό σε φόρμα μετά τη θητεία του και ανακαλύπτω ένα αστέρι: ο Γιάννης Μανταφούνης είναι νεαρός χορευτής εξαίρετων ικανοτήτων, τεχνικά, πλαστικά, εκφραστικά, μουσικά, με μεγάλο μέλλον. Σίγουρα ένα αστέρι γεννήθηκε εδώ. Χειροκροτώ και παρακολουθώ την πορεία του.

Ο Γ. Μπαγουρδής με την Ομάδα Αίρεσις παρουσιάζει στο «Θησείο» την περυσινή του επιτυχία «www. Bernarda com.» (22/10). Σαφέστατα ανανεωμένη επί τα βελτίω η χοροθεατρική πρόταση και ο θίασος με εξάρχουσα τη δεσποτική K. Δήμα, προσφέρει πειστικά και δυναμικά αυτήν την gay άποψη ενός ασφυκτικά γυναικοκρατούμενου γνωστού θεατρικού έργου. (H Αντέλα που ερωτεύεται με ανταπόκριση τον Πέπε Ρομάνο χορεύεται από αγόρι). Οι όποιες αλλαγές υπήρξαν θετικές. Ικανοποιήθηκαμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή