«Θριαμβευτική» συνύπαρξη Μοσχίδη – Καφετζόπουλου

«Θριαμβευτική» συνύπαρξη Μοσχίδη – Καφετζόπουλου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο δημοφιλείς ηθοποιοί, παλιοί φίλοι, συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή. O Γιώργος Μοσχίδης, γέννημα – θρέμμα του ελληνικού θεάτρου και ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ηθοποιός που έγινε γνωστός κυρίως μέσα από την τηλεόραση, ενώνουν τις δυνάμεις τους φέτος, στη «Θριαμβευτική Επιστροφή». Εργο του ανερχόμενου συγγραφέα Σερζ Κριμπύς, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μεθαύριο, στο θέατρο «Αθηνά», με σκηνοθέτη τον Γιάννη Ιορδανίδη. Θέμα του, η παθιασμένη όσο και τρυφερή σχέση μεταξύ ενός πατέρα με το γιο του. O πατέρας (Γιώργος Μοσχίδης), ένας παλαίμαχος ηθοποιός που έχει πάρει σύνταξη, λαμβάνει μια πρόσκληση να παίξει ξανά στο θέατρο, σε έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της ζωής του. Την ίδια στιγμή, ο γιος του (Αντώνης Καφετζόπουλος) χάνει τη δουλειά του αλλά και τη γυναίκα του. H οριακή στιγμή στη ζωή των δύο ηρώων θα τους φέρει αντιμέτωπους με τη «μεγάλη συμφωνία της συνύπαρξης».

«Μέσα από αυτήν την πάλη όπου ο καθένας ψάχνει να βρει τρόπο να επικοινωνήσει με τον άλλο, εύκολα συμπεραίνει κανείς πως δεν φτάνει μόνο να αγαπάς τον άλλο, αλλά να τον δέχεσαι όπως είναι», υπογράμμισε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο σκηνοθέτης του έργου, ο οποίος μίλησε για τις εντάσεις και τις ευαίσθητες στιγμές που διανύουν οι πρωταγωνιστές στην «εσωτερική πορεία ενός εικοσιτετραώρου».

«Συνήθως συγκρουόμαστε με αυτούς που αγαπάμε περισσότερο. H αδιαφορία, μου είναι κάτι πολύ… «αδιάφορο»», υπογράμμισε λακωνικά ο Γιώργος Μοσχίδης, αναφερόμενος στο έργο του Σ. Κριμπύς, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε με χιούμορ τον τρόπο με τον οποίο γνώρισε τον συμπρωταγωνιστή του, πριν από πολλά χρόνια. Από την πλευρά του ο Αντώνης Καφετζόπουλος παραδέχθηκε: «Τα τελευταία οκτώ χρόνια παίζω στο θέατρο μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος. Αυτή τη φορά με τράβηξε η συνεργασία. Δεν έπρεπε να το αφήσω να περάσει». Τα σκηνικά και κοστούμια της παράστασης επιμελήθηκε ο Απόστολος Βέττας, τη μουσική ο Γιάννης Νένες και τους φωτισμούς ο Φίλιππος Κουτσαφτής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή