Ευχάριστα νέα για τη στέγαση της Λυρικής

Ευχάριστα νέα για τη στέγαση της Λυρικής

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύντομα πρόκειται να αρχίσουν αρχαιολογικές τομές στο Γκάζι για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν -και ποιας σημασίας- αρχαία στο υπέδαφος, ώστε να αποφασιστεί αν θα ανεγερθεί εκεί το κτίριο όπερας. Το ΥΠΠΟ έχει αποφασίσει εδώ και αρκετό καιρό να γίνουν εκεί οι αναγκαίες διερευνητικές τομές, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Κι αυτό, γιατί περιμένει από την αρμόδια δημόσια υπηρεσία να καθορίσει ακριβώς τον διαθέσιμο για την ανέγερση του κτιρίου χώρο, στον οποίο και θα γίνουν οι τομές. Και αυτή η διαδικασία, όμως, βρίσκεται στο τέλος της και σύντομα το εγχείρημα θα αρχίσει.

Την ευχάριστη, όπως τη χαρακτήρισε, πληροφορία ανακοίνωσε προχθές βράδυ η διακεκριμένη υψίφωνος Βάσω Παπαντωνίου, που με τη σειρά της την είχε μάθει πριν από λίγες ώρες από τη γεν. γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. H κ. Παπαντωνίου είχε ζητήσει πληροφορίες ως πρόεδρος του «Συλλόγου για τη δημιουργία της Νέας Εθνικής Λυρικής Σκηνής», δεδομένου ότι το ίδιο βράδυ επρόκειτο να παρουσιάσει στο Μπενάκειο το σήμα του συλλόγου, το οποίο φιλοτέχνησε ο Κώστας Τσόκλης.

Πράγμα που έγινε, ενώπιον μάλιστα πολλών προσωπικοτήτων της τέχνης, της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής – μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Μεγάρου, Χρήστος Λαμπράκης, νέο (και… εύγλωττης παρουσίας) μέλος του συλλόγου, τον οποίο ιδιαιτέρως χαιρέτισε από το βήμα των ομιλητών η κ. Παπαντωνίου.

Η πρόεδρος του συλλόγου, όπως και ο αντιπρόεδρος Οδυσσέας Κυριακόπουλος μίλησαν για τις επιδιώξεις του (ανέγερση κτιρίου όπερας στο Γκάζι, αλλά και Μουσικής Ακαδημίας που θα φέρει το όνομα της Μαρίας Κάλλας), ζήτησαν από όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως μέλη στο σύλλογο και μετέφεραν τις εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει από τη στάση της ηγεσίας του ΥΠΠΟ: «H κ. Μενδώνη μου είπε να σας μεταφέρω», είπε η κ. Παπαντωνίου, «ότι το ΥΠΠΟ έχει πιστέψει στο ζήτημα αυτό, το έχει πρόθεση, χώρος της νέας όπερας είναι το Γκάζι, ήδη απαλλοτριωτέος, και σύντομα θα γίνουν οι αναγκαίες τομές ώστε να μπει μπροστά το έργο».

Σε ό,τι αφορά το διαγωνιστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κριτική επιτροπή στην οποία θα προεδρεύσει η νικήτρια του Χρυσού Λέοντα της Βενετίας Μίρα Ναΐρ («MonsooWedding»), θα απονείμει τη Χρυσή Αρκτο σε κάποια από τις εξής ταινίες: «The Majestic» του Φρανκ Ντάραμποντ με τον Τζιμ Κάρεϊ, «Iris» του Ρίτσαρντ Εϊρ με τις Κέιτ Ουίνσλετ και Τζούντι Ντεντς, «Charlotte Gray» της Γκίλιαν Αρμστρονγκ με την Κέιτ Μπλάνσετ, «The Shipping news» του Λάσε Χάλστρομ με τους Κέιβιν Σπέισι και Τζουλιάν Μουρ και «Hearts iAtlantis» του Σκοτ Χικς με τον Αντονι Χόπκινς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή