«Μουλέν Ρουζ» εναντίον του «Αρχοντα»

«Μουλέν Ρουζ» εναντίον του «Αρχοντα»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγάλο θέαμα προωθείται από τις υποψηφιότητες των βρετανικών κινηματογραφικών βραβείων BAFTA, που ανακοινώθηκαν χθες στο Λονδίνο. Από 12 υποψηφιότητες συγκέντρωσαν ο «Αρχοντας των δαχτυλιδιών» του Πίτερ Τζάκσον και το «Μουλέν Ρουζ» του Μπαζ Λούρμαν, ενώ για εννέα βραβεία είναι υποψήφιες οι ταινίες «Gosford Park» του Ρόμπερτ Ολτμαν και «Αμελί» του Ζαν Πιερ Ζενέ. Επτά υποψηφιότητες έχει ο «Χάρι Πότερ», ενώ με έξι ακολουθούν το «Iris» του Ρίτσαρντ Εϊρ και ο ψηφιακός «Σρεκ». Αξιοσημείωτο στις υποψηφιότητες είναι ότι βραβεία α΄ ρόλου διεκδικούν όλοι οι πρωταγωνιστές του «Iris», δηλαδή οι: Τζούντι Ντεντς, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Κέιτ Ουίνσλετ και Χιου Μπόνβιλ. Οι δύο πρώτοι είναι υποψήφιοι και για βραβείο β΄ ρόλου. H Ντεντς για τα «Ναυτιλιακά νέα» και ο Μπρόουντμπεντ για το «Μουλέν Ρουζ».

Η ιδιομορφία των βραβείων BAFTA είναι ότι υποψήφιες μπορούν να είναι μόνο ταινίες, οι οποίες έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν φορολογικές ελαφρύνσεις στη Βρετανία. Ετσι και ο «Χάρι Πότερ» που έχει κυρίως αμερικανική χρηματοδότηση, βρέθηκε να διεκδικεί το βραβείο καλύτερης βρετανικής ταινίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή