Ατζεντα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΘΕΑΤΡΟ

«Η επιστροφή» του Πίντερ στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας. -«Τίνα Μπράντον Τίνα» (Boys don’t cry) από την ομάδα «Πρόσωπα» και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο θέατρο της Ανοιξης για μια και μοναδική βραδιά. Πρωταγωνιστούν οι Βάννα Πεφάνη και Αιμίλιος Χειλάκης.

-«Η τελετή» του Παύλου Μάτεσι για έντεκα παραστάσεις στο πολιτιστικό κέντρο Αγίων Αναργύρων (Ηρ. Πολυτεχνείου 39-8.30 μ.μ.) από τη θεατρική ομάδα του κέντρου.

ΒΙΒΛΙΟ

«Η υφήλιος των παραμυθιών: Παραμύθια από την Ασία». Παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Κοντολέων (εκδ. Πατάκη) στον «Ελευθερουδάκη» (Πανεπιστημίου 17-12 το μεσημέρι).

-«Το φεγγάρι, το γραμματόσημο… κι εγώ». Παρουσίαση του βιβλίου της Γαλάτειας Γρηγοριάδου Σουρέλη (εκδ. Πατάκη) στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στη Στοά» (Ανδρ. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι – 12 το μεσημέρι).

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Αντρέα Σενιέ» του Τζορντάνο στη Λυρική.

-«Ο πλοίαρχος Αχάμπ και άλλα τραγούδια». O Γιώργος Λυκούρας στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, N. Κόσμος – 10.30 μ.μ.).

-Στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης – 11 μ.μ.) ο Βασίλης Καζούλης.

-«Διάφανα Κρίνα» στο «Ρόδον» (10 μ.μ.).

-Πανελλήνιος διαγωνισμός πιάνου στα ωδεία «Φίλιππος Νάκας» Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

-Βραδιά funk-rock-jazz με το συγκρότημα «Double Duo» στο «Decadence».

ΑΚΡΟΑΣΗ

Νέες ηθοποιούς ζητά ο B. Θεοδωρόπουλος. H ακρόαση πραγματοποιείται σήμερα (10 π.μ- 3 μ.μ.) στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφήγηση παραμυθιών με την Σάσα Βούλγαρη στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18 – 12 το μεσημέρι) κάθε Κυριακή μέχρι το τέλος του μήνα.

-«Κατασκευάζω ένα θεατρικό κοστούμι». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στο χώρο τέχνης «Αλεκτον» (Σφακτηρίας 23, Κεραμεικός – 10.30 π.μ.).

-«Μονοπάτι της Γνώσης» και «Μυστήριο στην Αρχαία Μίλητο». Παρουσίαση δύο νέων εκπαιδευτικών Cd-Rom στο

«Παραμύθι από χαρτί». Ενα θεατρικό παραμύθι για μεγάλους στο «Καπνοκοπτήριο 8» κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης.

-«Αγγέλα Παπάζογλου» με την Αννα Βαγενά στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Η κόκκινη κορδέλα του έρωτα – H Εβραία». Οι Μίλτος Λογιάδης και Βασίλης Γισδάκης ερμηνεύουν Μάνο Χατζιδάκι στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9-11 – 8.30 μ.μ.). Αποσπάσματα από την «Εβραία» του Μένη Κουμανταρέα αφηγείται ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος.

-Μουσική του Ραμό για τσέμπαλο στο Γαλλικό Ινστιτούτο (8.30 μ.μ.). Ερμηνεύουν οι Δ. Κοκκώνη, M. Χρυσικόπουλος και K. Κτωνά.

-Στον «Φούρνο» ο Αντώνης Λιβιεράτος για δύο βραδιές (18, 19/2 – 10.30 μ.μ.).

-«Ι put a spell olove». H Φωτεινή Παπαδόδημα και το συγκρότημα «Scream othe Move» στις «Γραμμές» (Κωνσταντινουπόλεως 111, τηλ. 3462283) κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 10 μ.μ.

-«Ζefiro Torna». Φωνητική και οργανική μουσική από την Ελισαβετιανή Αγγλία και την Ιταλία του 17ου αιώνα στο ωδείο «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41 – 8.30 μ.μ.).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερίδα με θέμα «H συμβολή του Σωκράτη Καραντινού στο νεοελληνικό θέατρο» στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30 – 4-9.30 μ.μ.).

-«Η Δημοσιογραφία του Πολιτισμού». Εναρξη κύκλου εκδηλώσεων στην Στοά του Βιβλίου (12.30 μ.μ.). Απόψε πραγματοποιείται στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Για μια οικειότητα με τον πολιτισμό μέσω του Τύπου» με συντονιστή τον M. Μεϊμάρη. -Διάλεξη του αρχιτέκτονα Bernard Tschumi στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ (8 μ.μ.). -«Ποιότητα ή εμπορικότητα;». Συζήτηση στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Αθ. Διάκου 4-8 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή