Περιπλους

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για μια θέση στο ράφι» να μείνει

Την αντίδρασή τους στην επικείμενη διακοπή τής εκπομπής «Για μια θέση στο ράφι» που προβάλλεται από τη NET με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη δηλώνουν οι συγγραφείς που ήδη έχουν παρουσιαστεί στην εκπομπή και θέλουν «να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους συγγραφείς να συμμετάσχουν». Οι Θ. Βαλτινός, Σωτ. Δημητρίου, Αθηνά Κακούρη, M. Κουμανταρέας, Αυγ. Κορτώ, Γ. Μαργαρίτης, Δημ. Μητρόπουλος, Δημ. Μίγγας, N. Μπακουνάκης, Βασ. Μπούτος, Γ. Σκαμπαρδώνης, Ευγ. Φακίνου, N. Χουλιαράς, Χρ. Χωμενίδης θεωρούν την εκπομπή ως «τη μοναδική αξιοπρεπή που υπάρχει για το βιβλίο και τους συγγραφείς, η οποία προσεγγίζει τα θέματά της με σεβασμό, γνώση, πρωτοτυπία κι αφού έχει προηγηθεί σε βάθος έρευνα».

Σάτιρα στην ποντιακή διάλεκτο

Ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται – Κομηνοί» παρουσιάζει αύριο Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στις 7.30μ.μ. στην αίθουσα του συλλόγου του (Δαβάκη 10, Καλλιθέα) το έργο του Γεωργίου Φωτιάδη «H προξενεία». Το έργο – που θα ανεβεί στην ποντιακή διάλεκτο, υπό την επιμέλεια του θεατρολόγου Σάββα Κυριακίδη – είναι κοινωνική σάτιρα και αναφέρεται στις προσπάθειες που κάνει μια αστική οικογένεια από την Τραπεζούντα στις αρχές του αιώνα να παντρέψει την κόρη με προξενιό.

Βασιλική Οπερα για μεγάλο κοινό

Η Βασιλική Οπερα του Λονδίνου έχει ως στόχο να διευρύνει την απήχησή της στο κοινό. Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε να προβάλλονται παραστάσεις σε μεγάλες οθόνες που θα στηθούν σε διάφορα σημεία της Βρετανίας. Πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει τον Μάιο στο Ανατολικό Λονδίνο, στη διάρκεια των παραστάσεων του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας από το Royal Ballet. Αν το μέτρο αποδειχθεί επιτυχές, θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες προβολές εκτός Λονδίνου. H πρωτοβουλία ανήκει στον νέο διευθυντή Τόνι Χολ, ο οποίος προέρχεται από το BBC.

«Αντρέα Σενιέ» του Τζορντάνο στη Λυρική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή