ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ντεμίντοβα και πολλές πρεμιέρες

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προβλέπεται η επόμενη εβδομάδα για τους θεατρόφιλους της Αθήνας. Οσοι δεν κατάφεραν πέρυσι να απολαύσουν την εντυπωσιακή ερμηνεία της Αλας Ντεμίντοβα, στο έργο «Αμλετ μια μαθητεία», υπάρχει ακόμη μια ευκαιρία! Από την Τετάρτη 20 του μηνός, η παράσταση παρουσιάζεται μόνο για δέκα βραδιές, ύστερα από επιθυμία του κοινού, στο θέατρο «Αττις» του Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Την ίδια μέρα η δημοφιλής παράσταση «Λίγα απ’ όλα» του Αντώνη Μόλλα με την Αννα Κοκκίνου, μετά την επιτυχία που σημείωσε στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει και πάλι στο θέατρο «Σφενδόνη», ενώ στο θέατρο «Ροές» ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Αρθουρ Μίλερ «Οι σχέσεις του κυρίου Πίτερς» σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Βογιατζή. Τη Δευτέρα (18/2) ο θίασος «Θ όπως θέατρο» παρουσιάζει την πρώτη του παράσταση: «Παραμύθι από χαρτί» στο «Καπνοκοπτήριο 8» (σκην. K. Καπελώνης) και την Τρίτη ξεκινάει το πρώτο έργο του Εργαστηρίου Νέων Συγγραφέων του θεάτρου Νέου Κόσμου, με τίτλο «Πίστη», στο θέατρο «Αμόρε» (σκην. Θ. Μοσχόπουλος) αλλά και το έργο «O Ζιλ και η νύχτα» του Hugo Claus (σκην. Φ Σισκοπούλου) στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

Στις 21, εγκαινιάζεται το νέο θέατρο «Αργώ» με το έργο της Μάρσας Νόρμαν «Καληνύχτα Μητέρα», όπου πρωταγωνιστούν οι Δέσποινα Μπεμπεδέλη και Αιμιλία Υψηλάντη και την Παρασκευή (22/2) στο θέατρο «Μεταξουργείο» παρουσιάζονται τα «Παιχνίδια του Χόλιγουντ» του Τζων Κασσαβέτη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Βαφέα.