Μια βραδιά στην Αθήνα με τον DJ Ιαν Πούλεϊ

Μια βραδιά στην Αθήνα με τον DJ Ιαν Πούλεϊ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια σε σταρ της μουσικής βιομηχανίας έχουν εξελιχθεί, εκτός από τα ποπ και ροκ είδωλα, και οι DJ. O Boy George, για παράδειγμα, που παίζει το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα, απέκτησε φήμη μεγαλύτερης διάρκειας ως DJ, παρά ως ποπ σταρ της δεκαετίας του ’80. Με την παραγωγή χορευτικών δίσκων και τα πάρτι τους σε όλον τον κόσμο, οι DJ έχουν προωθήσει την κουλτούρα των κλαμπ και από μεγάλο μέρος της νεολαίας οι εμφανίσεις τους θεωρούνται εξίσου σημαντικές με τις συναυλίες μεγάλων ονομάτων της μουσικής. Αύριο στην Αθήνα, στο «Club 22» θα παίξει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Ιαν Πούλεϊ, ένας από τους διασημότερους DJ της νεότερης γενιάς. O Πούλεϊ έχει κάνει remix για τους «Daft Punk», τους «Dee Lite», τους «Cardigans» και τους «Yello», όμως το καθαρά προσωπικό του στίγμα το έδωσε με τα άλμπουμ του «The Times», «Meridian» και «Since Then», στα οποία συνδυάζει τέκνο και σόουλ ήχους με βραζιλιάνικους ρυθμούς. Πριν εγκατασταθεί στα πλατό του «Club 22», ο Ιαν Πούλεϊ μας μίλησε για την κουλτούρα των κλαμπ που ανταγωνίζεται τις λάιβ συναυλίες. «Δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσεις τη λάιβ μουσική», λέει. «Εξαρτάται από τον DJ και τις ικανότητές του. Μπορεί όμως και να γίνει. Ενας πολύ καλός DJ, που παίζει ενδιαφέρουσα μουσική είναι δυνατόν να διασκεδάσει τον κόσμο περισσότερο απ’ ό,τι μια λάιβ συναυλία».

Τον ρωτήσαμε πού διασκεδάζει περισσότερο ο κόσμος και τι κάνει όταν το κοινό δεν ανταποκρίνεται. «Δεν μπορώ να κάνω γενικεύσεις και να πω ότι ο κόσμος στη Νότια Ευρώπη διασκεδάζει περισσότερο απ’ ό,τι στην Ανατολική. Είχα όμως πολύ καλές στιγμές και σπουδαία sets στην Ιρλανδία, την Ισπανία και το Βέλγιο. Αυτό που με δυσκολεύει είναι όταν παίζω μουσική και διαπιστώνω ότι ο κόσμος περιμένει από μένα μουσική που έπαιζα τρία με τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Δεν έχω κρυμμένους άσους. Οταν βλέπω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, το μόνο που κάνω είναι να προσπαθώ να παίξω τη μουσική που ξέρω με όσο καλύτερο τρόπο γίνεται».

Ενας DJ τι μουσική ακούει όταν δεν παίζει ο ίδιος; «Οταν βγαίνω και πηγαίνω σε κλαμπ, μ’ αρέσει να ακούω παρόμοια μουσική μ’ εκείνη που παίζω. Οταν είμαι στο σπίτι η μουσική που ακούω είναι χιπ-χοπ, βραζιλιάνικη και μερικές φορές τραγούδια της indie σκηνής». Τέλος, ρωτήσαμε τον Πούλεϊ πώς φαντάζεται τον εαυτό του σε 15 χρόνια από τώρα, αφού το επάγγελμά του έχει αναγκαστική ημερομηνία λήξης. «Μπορεί να είμαι ακόμη DJ, όμως σίγουρα θα παίζω σπανιότερα και σε πάρτι που θα επιλέγω πιο αυστηρά. Είναι πάντως δύσκολο να κάνεις αυτή τη δουλειά όταν είσαι μεγαλύτερος. Αυτό που θα προτιμούσα, είναι να κάνω παραγωγές σε άλμπουμ συγκροτημάτων ή να γράφω τη μουσική για σάουντρακ ταινιών. Οπως και να ‘χουν τα πράγματα, ό,τι και να κάνω οπωσδήποτε θα έχει σχέση με τη μουσική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή