Λουκέτο την Πέμπτη στο Μουσείο Μπενάκη

Λουκέτο την Πέμπτη στο Μουσείο Μπενάκη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστό θα παραμείνει την Πέμπτη 25 Απριλίου το Μουσείο Μπενάκη, ύστερα από την απεργία την οποία κήρυξε ο Σύλλογος Προσωπικού του Ιδρύματος. Δυσάρεστη η είδηση, καθώς η εικόνα δυναμισμού που εκπέμπει το Μουσείο Μπενάκη τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως δεν συμβαδίζει με τις χαμηλές οικονομικές απολαβές των υπαλλήλων του.

Μισθοί πείνας

«Σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα που εισπράττουμε είναι λιγότερα και από τα αντίστοιχα των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, και είναι γνωστό πόσο «υψηλόμισθοι» και «προνομιούχοι» είναι οι συνάδελφοί μας στην Αρχαιολογική Υπηρεσία!», τονίζεται, ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση του συλλόγου, όπου παρατίθενται παραδείγματα της μισθολογικής ένδειας: συντηρητής με 20 χρόνια υπηρεσίας λαμβάνει 906,82 ευρώ τον μήνα, ενώ αρχαιολόγος, υπεύθυνος συλλογής, εισπράττει 885 ευρώ.

Από τον Οκτώβριο του 2001 ο Σύλλογος Προσωπικού του Μουσείου διεκδικεί από τη Διοικητική Επιτροπή του Ιδρύματος ουσιαστική αναβάθμιση των μισθών, ώστε η αμοιβή των υπαλλήλων του κατά γενική ομολογία σημαντικότερου μη κρατικού μουσείου της χώρας να μπορεί τουλάχιστον να χαρακτηριστεί αξιοπρεπής.

Ατελέσφορες συναντήσεις

«Την, ούτως ή άλλως, γελοία αγοραστική δύναμη των μισθών μας εκμηδένισε, στο μεταξύ, η κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής, που επέφεραν οι νέες οικονομικές συνθήκες του 2002. Εχουν περάσει επτά μήνες αλλεπάλληλων επιστολών του συλλόγου προς τη Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου και ατελέσφορων συναντήσεων, χωρίς να μας δοθεί το παραμικρό.

Παρά την αρχική διαβεβαίωση για μια γρήγορη και θετική έκβαση, τους δύο τελευταίους μήνες και έπειτα από διαδοχικές αναβολές εισπράξαμε ουσιαστικά αρνητική απάντηση. H αιτιολογία είναι ότι τα πενιχρά οικονομικά του Μουσείου δεν επιτρέπουν αυξήσεις, τη στιγμή που η κρατική επιχορήγηση είναι πολύ κατώτερη της διοίκησης (μόλις 230 εκατ. δρχ. για το 2002)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή