Μουσική συνάντηση στο Βελιγράδι

Μουσική συνάντηση στο Βελιγράδι

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σάββατο 27 Απριλίου συμπληρώνονται τρία ακριβώς χρόνια από τη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, όταν δεκάδες Ελληνες διαδήλωσαν την πίστη τους στην ειρήνη, αλλά και τη συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο, τότε, λαό της Σερβίας. Τρία χρόνια μετά, Σέρβοι και Ελληνες συναντιούνται ξανά σε μία από τις γέφυρες του Βελιγραδίου που είχαν πληγεί κατά τη διάρκεια των νατοϊκών επιθέσεων για να τραγουδήσουν ξανά για την ειρήνη.

Αλληλεγγύη

Η πρωτοβουλία είναι ιδιωτική: η «E-terra», ανεξάρτητη ελληνική δισκογραφική εταιρεία και η «Sava Centar Concert Agency», σερβική εταιρεία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, ένωσαν τις δυνάμεις τους έχοντας εξασφαλίσει τη συμπαράσταση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της Σερβίας, αλλά και της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι. H εκδήλωση θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα και χωρίζεται σε δύο σκέλη: στο ανθρωπιστικό και στο καλλιτεχνικό. Στο πρώτο, η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» θα παρουσιάσουν στην πρωτεύουσα της πρώην Γιουγκοσλαβίας τις ανθρωπιστικές τους αποστολές στη χώρα. Θα προβληθούν slides από το έργο τους σε Σκόπια και στο Βελιγράδι. Μαζί τους, θα είναι και το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης το οποίο συμπτωματικά αυτές τις ημέρες συμπληρώνει άλλη μία αποστολή σε χωριά της περιοχής.

Μηνύματα

Στο καλλιτεχνικό σκέλος, από ελληνικής πλευράς το «παρών» θα δώσουν οι «Αβατον» οι οποίοι, ανάμεσα στα άλλα, θα παρουσιάσουν σε διασκευή το τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου «Αν η μισή μου καρδιά». Πάνω στη μουσική αυτή, η Σέρβα τραγουδίστρια Bilja θα απαγγείλει ένα ποίημα του συμπατριώτη της Ντόκο Στόγιτσιτς. Βιντεοσκοπημένα μηνύματα στους συγκεντρωμένους θα απευθύνουν ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Δημήτρης Πιατάς, ο οποίος ανέβασε τον φετινό χειμώνα το έργο του Σέρβου συγγραφέα Μίλος Νίκολιτς «Οι σιδεράδες», και ο Μίμης Κουγιουμτζής, ο οποίος είχε ανεβάσει το έργο του Ντούσαν Κοβάσεβιτς «O επαγγελματίας». Το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης θα συμπληρώσουν οι «Anastasia», το συγκρότημα από τα Σκόπια που έγινε γνωστό από το σάουντρακ της βραβευμένης ταινίας του Μίλκο Μαντσέφκσι «Πριν τη βροχή» και έχει δώσει συναυλίες και στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή