Τραμ με ασφάλεια μπροστά στην Πύλη του Αδριανού

Τραμ με ασφάλεια μπροστά στην Πύλη του Αδριανού

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά με οκτώ μέτρα θα μετακινηθεί το τραμ στη λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από την Πύλη του Αδριανού. Κατά τα άλλα, το έργο δεν σταματά, απλώς πρέπει να γίνει η περιβαλλοντική και η αντικραδασμική μελέτη για την κατασκευή γραμμής, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ζημιές στα μνημεία.

Η καθυστέρηση, έστω και μικρή αν όλα πάνε καλά, θα είχε αποτραπεί αν η «Τραμ A.E.» είχε ακούσει από την αρχή την πρόταση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, όπως επίσης τη σύσταση να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες μελέτες και να μη γυρίζει το τραμ γύρω από το Ολυμπιείο. Το τελευταίο, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να το επιβάλουν οι αρχαιολόγοι, παρότι η περιοχή της Πύλης του Αδριανού και των Στυλών του Ολυμπίου Διός είναι αρχαιολογικός χώρος. Τουλάχιστον όμως, κατάφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, να μη γίνει το αμαξοστάσιο του τραμ στην περιοχή.

Ο υπουργός Πολιτισμού, πάντως, στις δηλώσεις που έκανε χθες ήταν φειδωλός. «Υπάρχει ένα πρόβλημα εφαρμογής της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και προστασίας του μνημείου της Πύλης του Αδριανού και του Ολυμπιείου. Είμαστε σε στενή επαφή με τον κ. Βερελή και το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών», δήλωσε σχετικά. «Θα εφαρμοστεί η μελέτη, η οποία προβλέπει έναν ειδικό τάπητα αντικραδασμικό, έτσι ώστε η προστασία του μνημείου να είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτή που είναι τώρα», πρόσθεσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Σήμερα δίπλα στο μνημείο, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός, «διέρχονται μεγάλα φορτηγά ή άλλα αυτοκίνητα χωρίς κανένα έλεγχο και καμία αυστηρή προδιαγραφή, ενώ τώρα θα διέρχεται το τραμ με ειδικές αντικραδασμικές συνθήκες και έλεγχο, και αυτό θα λειτουργεί ως μέτρο προστασίας του μνημείου που τώρα δεν υπάρχει».

– «H δολοφονία του Μαρά» του Πίτερ Βάις από το Εργαστήριο Θεατρικής Τέχνης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (9-12/5) σε σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή και με 26 ηθοποιούς καθώς και τέσσερις μουσικούς επί σκηνής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή