Σε καλό δρόμο η «Πενθεσίλεια»

Σε καλό δρόμο η «Πενθεσίλεια»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είχε διευκρινιστεί μέχρι χθες το βράδυ αν θα πάει οριστικά στην Επίδαυρο ή όχι η παράσταση «Πενθεσίλεια» του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Πέτερ Στάιν. Πάντως, όλα δείχνουν ότι είναι μάλλον απίθανο να ναυαγήσει, και να μας εκθέσει διεθνώς, η πρεμιέρα στην Επίδαυρο. Μετά τα ιλαροτραγικά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, όπου ο δήμαρχος του Λιγουριού A. Τσιλογιάννης υπαναχώρησε από τα εξαγγελθέντα εδώ κι ένα χρόνο για την παράσταση Στάιν, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Παρασκευή το βράδυ και, αφού απεφάνθη ότι η συμπαραγωγός «Αττική Πολιτιστική Εταιρεία» (ΑΠΕ) κωλυσιεργεί, αποφάσισε να διεξαχθεί ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την ΑΠΕ και «αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε να προχωρήσει σε άλλη παραγωγή…». H οποία πάντως δεν θα είναι η όπερα Θάνου, αφού τέτοια πρόταση, παρά τα λεγόμενα του δημάρχου, «ουδέποτε υποβλήθηκε επίσημα», όπως δήλωσε ο συνθέτης.

Χθες το μεσημέρι συναντήθηκαν στο Λιγουριό η υπεύθυνη της ΑΠΕ Ελένη Μουσταίρα και δύο συνεργάτες της με τον δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους για να συζητήσουν και να καταλήξουν σε συμφωνία. Ως το βράδυ οι -επίπονες καθώς φαίνεται…- συζητήσεις δεν είχαν καταλήξει σε απόφαση. «H παράσταση δεν κινδυνεύει πάντως», αναφερόταν από πλευράς ΑΠΕ. Αλλά βεβαίως παραμένει η απόφαση-απειλή του Δ.Σ. του Λιγουριού «αν δεν υπάρξει συμφωνία» κ.λπ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή