Μυστήριο, πολιτική και αναζητήσεις…

Μυστήριο, πολιτική και αναζητήσεις…

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λεωνίδας Χατζηνικολάου

Ο θαυματουργός ψίθυρος του Ερμή

εκδ. Ελληνικά Γράμματα

Ενα απροσδόκητο γεγονός (μια απόρρητη μαγνητοταινία της δεκαετίας του ’50) λειτουργεί για τον έμπειρο αναλυτή της ΕΥΠ, Πέτρο Αλεξίου, απελευθερωτικά προς πολλαπλές κατευθύνσεις, κυρίως όμως για την πορεία του προς τη γνώση και την αλήθεια. Ενας μυστηριώδης άγνωστος κινητοποιεί τον Πέτρο Αλεξίου, κάνοντάς τον να αναθεωρεί όλα τα αυτονόητα της ζωής του. Αυτός είναι ο βασικός καμβάς του δεύτερου βιβλίου που έγραψε ο Λεωνίδας Χατζηνικολάου με τίτλο «O θαυματουργός ψίθυρος του Ερμή» (εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα»).

Παρά τις νομικές του σπουδές (έχει κάνει μεταπτυχιακά στο Ιδιωτικό Διεθνές και Συγκριτικό Δίκαιο) ασχολήθηκε με τη φιλοσοφία, πραγματοποιώντας ερευνητικές εργασίες στους τομείς της Νομικής Σημειολογίας και εφαρμόζοντας τη Συμβολική Λογική στην ερμηνεία των κανόνων δικαίου. H ενασχόλησή του με τη λογοτεχνία συνδυάζει τα ενδιαφέροντά του και βοηθά στις αναζητήσεις του, προσφέροντας έτσι διαφορετική θεματολογία και ύφος γραφής. Ετσι, το πρώτο του βιβλίο, «Επιστροφή από τη λήθη», είχε θετικές κριτικές και θερμή υποδοχή από το αναγνωστικό κοινό.

Και στον «Θαυματουργό ψίθυρο του Ερμή» χρησιμοποιεί ως αφετηρία την πολιτική και το μυστήριο για να οδηγηθεί στη φιλοσοφική αναζήτηση, την απάντηση σε μυστήρια που έρχονται από άλλες εποχές και υπάρχουν ακόμα. O Λεωνίδας Χατζηνικολάου ζει ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και γράφει ήδη το τρίτο του μυθιστόρημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή