Νέες εκδόσεις

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ –

Τζόρτζιο Τσέλι – Πώς δολοφονήθηκε ο Ουμπέρτο Εκο – μετ. Αννα Παπασταύρου – εκδ. Καστανιώτη – σελ. 144 – 8,80 ευρώ

Ο καθηγητής Ουμπέρτο Εκο βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο φημισμένου ξενοδοχείου των ακτών της Αδριατικής. Πόρτα αμπαρωμένη από μέσα και οσμή πικραμύγδαλου. Ολα δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία. «Υπόθεση κλεισμένη», δήλωσε επιγραμματικά ο Ουάτσον. Ομως, του Χολμς κάτι δεν του πήγαινε καλά. Πώς δολοφονήθηκε ο Ουμπέρτο Εκο και από ποιον;

Ζωρζ Μουστακί

Οδός ντε Μπουσέ

μετ. Λία Βουτσοπούλου

εκδ. Αλεξάνδρεια

σελ. 240 – 9,50 ευρώ

Ενας νεαρός μουσικός βρίσκει δουλειά ως πιανίστας σε μπουάτ των Βρυξελλών της δεκαετίας του ’50. Αγαπά τη ζωή κι αυτή τον ανταμείβει: όλοι τον βρίσκουν συμπαθή και θέλουν να τον προστατεύσουν. Μέχρι που ένας ύποπτος θάνατος, μια εξαφάνιση και ένας εμπρησμός στρέφουν τις υποψίες της αστυνομίας εναντίον του. Ποιος θέλει να τον εκθέσει και πώς θα γλιτώσει από την αόρατη απειλή που καραδοκεί;

Τζον Σάντφορντ

Σίγουρο θήραμα

μετ. Ντένιζ Ρώντα

εκδ. Κέδρος

σελ. 340 – 12 ευρώ

Μια δικηγόρος θέλει να βγάλει από τη μέση μιαν ανταγωνίστριά της και η Κλάρα Ρίνκερ που είναι η καλύτερη εκτελέστρια στην πιάτσα, πραγματοποιεί την αποστολή. Τα πράγματα όμως μπερδεύονται όταν παρουσιάζεται ένας αυτόπτης μάρτυρας και όταν από την πλευρά της αστυνομίας την υπόθεση αναλαμβάνει ο Λούκας Ντάβενπορτ.

Μίριελ Μπάρμπερι

Στην άκρη των χειλιών μου… η απόλαυση

μετ. Μαρία Χωρεάνθη

εκδ. Ψυχογιός

σελ. 160 – 8,30 ευρώ

Ειδικός στη γαστρονομία, ο ήρωας αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος. H γυναίκα του τον λατρεύει, τα παιδιά του τον μισούν και τον αγαπούν και ο ανιψιός και πνευματικός του κληρονόμος τον λυπάται. Τώρα πρέπει να ανακαλύψει τη μία και μοναδική γεύση που του έχει χαρίσει την ευτυχία. Τη θυμάται από τα παιδικά του χρόνια αλλά δεν μπορεί να την προσδιορίσει.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Φρανκ Φουρέντι

Γονική παράνοια

μετ. Ιω. Περαντωνάκης

εκδ. Μπουκουμάνη

σελ. 365 – 13,50 ευρώ

Η γονική παράνοια έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε ορισμένοι παιδικοί σταθμοί να αναγκάζονται να εγκαταστήσουν κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για να μπορούν οι γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους στο σχολείο. Προκειμένου να απαλλαγούν από τις υπερβολικές ενοχές και τον πανικό, ο καθηγητής Φρανκ Φουρέντι ζητά από τους γονείς να ξεχάσουν συμβουλές ειδικών και πηχυαίους τίτλους εφημερίδων και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στη δική τους κρίση.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ

Μαρκ Φερρό – Φιλίπ Ζαμμέ

Ποιες γνώσεις και ποιες αξίες να μεταδώσουμε στα παιδιά μας;

μετ. Πελαγία Μαρκέτου

εκδ. Μεταίχμιο

σελ. 240 – 12 ευρώ

Ο ιστορικός Μαρκ Φερρό και ο ψυχαναλυτής Φιλίπ Ζαμμέ ξεκινούν διάλογο με θέμα τα παιδιά και την έξοδό τους στον κόσμο των μεγάλων. Πρόκειται για την κρίσιμη στιγμή όπου τα παιδιά αφήνουν το δωμάτιο και τον μικρό αγγελικό τους κόσμο για να μπουν στη διαδικασία της κοινωνικοποίησης. Πώς θα αποκτήσουν το δικό τους οπλοστάσιο για να προστατευτούν από τους κινδύνους;

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Πλάτωνος

Ιων

μετ. N. M. Σκουτερόπουλος

εκδ. Εκκρεμές

σελ. 100 – 9 ευρώ

Ο διάλογος διακρίνεται για το ευτράπελο, σχεδόν αριστοφανικό ύφος του. O Πλάτων υποβάλλει σε κριτικό έλεγχο τις αξιώσεις της ραψωδικής παράδοσης να ερμηνεύει και να διαδίδει την αρχαία σοφία. Και παράλληλα προσπαθεί να ανασκευάσει τη διαδεδομένη πλάνη ότι ο ρόλος του ποιητή και του ερμηνευτή του είναι κυρίως διδακτικός. H συζήτηση διεξάγεται με άνεση και ο αναγνώστης αφήνεται ελεύθερος να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα.

ΙΣΤΟΡΙΑ

SteveRunciman

Η άλωση

της Κωνσταντινούπολης

μετ. Νίκος Νικολούδης

εκδ. Παπαδήμας

σελ. 326 – 18,72 ευρώ

Ο σπουδαίος βυζαντινολόγος ιστορικός περιγράφει την τελευταία δραματική πολιορκία της Κωνσταντινούπολης και την τελική της κατάληψη από τους Οθωμανούς Τούρκους. Παρουσιάζει τους λόγους της παρακμής της βυζαντινής αυτοκρατορίας και την πορεία προς τη σταδιακή συρρίκνωσή της πίσω από τα τείχη της Βασιλεύουσας και ταυτόχρονα περιγράφει την προσωπικότητα του ύστατου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και του ορμητικού σουλτάνου Μωάμεθ Β΄.

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑ

Γκίντερ Φρανκ

Κομπούχα. Ποτό υγείας

και φυσικής θεραπείας

από την Απω Ανατολή

μετ. Ελ. Ματζώρου

εκδ. Κέδρος

σελ. 156 – 9,80 ευρώ

Μπορεί κανείς να φτιάξει μόνος του τη δική του Κομπούχα. Το βιβλίο του Γκίντερ Φρανκ δίδει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ετοιμασία και τη χρήση της πανάρχαιας αυτής αρχαίας φυσικής θεραπείας.

ΜΕΛΕΤΗ

Βασίλης Φιοραβάντες

Σύγχρονη πολιτισμική θεωρία

εκδ. Παπαζήση σελ. 520

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης πολλαπλές είναι οι ανισορροπίες που κυριαρχούν: η ισοπέδωση της κουλτούρας, η διάλυση της συλλογικότητας αλλά και των ατομικοτήτων. Μέσα από το ανυπέρβλητο παράδειγμα του μοντερνισμού που υπήρξε ο Τζιακομέτι, ο συγγραφέας οδηγείται σε γενικότερα συμπεράσματα όσον αφορά την αξία της ιδιαιτερότητας, της μοναδικότητας, της αυθεντικότητας, της οργανικότητας και της δημιουργικότητας ως αξίες της πρωτοπορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή